Üheksakordse Eesti meisterklubi president Pohlak vastas Delfi küsimustele meilitsi.

FC Flora sai reedel oma hooaja kaheksanda kaotuse, mängides Infoneti vastu maha 2:0 eduseisu. Sillamäe Kaleviga ollakse juba mitu vooru järjest ühe pulga peal, kuid sisuliselt juba neljandad, sest Sillamäel on kaks mängu vähem peetud. Kuidas vaatab klubi president olukorrale, kus meeskonda ähvardab medalita jäämine?

Klubi president peab alati vaatama olukordadele rahulikult. Tõsi, praeguses olukorras peab rahule lisanduma mure. Kui muret täpsemalt kirjeldada, siis lihtne sõnastus oleks, et alates 2010. aastast oleme püüdnud astuda samme teel, kus klubi edu saaks kirjeldada läbi mängijate, mängu ja kogu klubi jalgpallilise tarkuse arengu kaudu, aga see pole siiamaani õnnestunud hoolimata kahest meistritiitlist. Mis muidugi on väärtus omaette.

Samas tuleb õigluse huvides öelda, et klubi üldine organisatsioon on jõudnud neid protsesse toetama alles nüüd, hooajal 2013 ja selle nurga alt vaadates on kahju, et Jaak Prints (Peterburi teatrikooli siirduv Flora tegevjuht - toim) peab lahkuma, aga naljaga pooleks tuleb öelda, et Eesti jalgpall ei tohi jätta Eesti teatrit sellisest võimalusest ilma nagu elu või täpsemini teatrielu Jaagule praegu pakub.

Kordan taas üle lause, et Flora missioon veidi enam kui kahekümne aasta jooksul on olnud Eesti jalgpallikultuuri taastamine ja tunnistan, et klubi enese ülesehitamise taasalustamine on osutunud keerulisemaks, kui arvasime ja pigem on see tagajärg, et võitleme 2013. aastal kõigest medali pärast ja ei enamat ja sellepärast eraldi muretseda ei ole mõistlik.

Kas olukorda püütakse veel ülevalt poolt kuidagi päästa? Kui jah, siis kuidas?

Püüame ehitada üles püsimehhanisme, mis annaksid meile püsiva edu pikema aja jooksul. Tõsi, siiamaani pole see õnnestunud või on asjad toiminud ainult lühiajaliselt, mis tähendab, et lõime midagi muud.

Tegeleme igapäevase treeningtöö parimate rutiinide loomisega – vahepeal jäi asi näiteks mängijate füüsilise arendamise koha pealt põlve otsas nikerdamise tasemele – komplekteerime treenerite meeskonda nii tipus kui selle all ja nii esindusmeeskonda kui ka teist ja kolmandat koosseisu järgmisteks hooaegadeks.

Kindlasti anname oma parima poolelioleva hooaja mängudes, muutused peavad muutma allamäge veeremise tõusuks tippu, samas soovime kindlasti vältida tulemuse mingilt mängijate kontingendilt väljapigistamist ja oma tugevuste lihtsat tulemuseks vormistamist. Jalgpall on ühelt poolt väga lihtne, aga teiselt poolt keeruline mäng, eriti kui soovida olla edukas tasandil, kus konkurents on ülitihe ja tase kõrge. Ütlen veel kord, et seda me siiamaani pole suutnud, kuigi jagame koos sõjaeelse Tallinna Spordiga üheksa tiitliga Eesti rekordmeistri staatust.

Premium liiga tabeliseis: 1. FC Levadia 58 punkti (24-st mängust), 2. Nõmme Kalju 52 (23), 3. FC Flora 47 (25), 4. Sillamäe Kalev 47 (23), 5. Paide Linnameeskond 37 (25), 6. FC Infonet 27 (25), 7. Tartu Tammeka 24 (24), 8. Narva Trans 23 (25), 9. Tallinna Kalev 21 (24), 10. FC Kuressaare 10 (24).