"Kinnitan, et meil käivad läbirääkimised Arno Pijpersiga seoses peatreeneri ametikoha täitmisega," sõnas Flora president Pelle Pohlak. Delfile teadaolevalt saabub Pijpers lähipäevil Eestisse, et kõnelusi näost näkku jätkata.

Eelmisel nädalavahetusel selgitas Pijpers Eesti Päevalehele, et üheks kokkulepet pärssivaks asjaoluks on tõsiasi, et tema ema on Hollandis haige. "Peale muude kokkulepete pean arvestama, et mu ema vajab tervislikel põhjustel rohkem tähelepanu," sõnas Pijpers toona.

Teisipäeval alustab esindusmeeskond Lilleküla jalgpallihallis treeninguid abitreeneri Jürgen Henni juhendamisel, keda abistavad väravahtide treener Aiko Orgla ning eelmise hooaja teise poole ajal Flora kanget konkurenti FC Levadiat abistanud fitness-treener Ilo Rihvk.

Sappinen jätkab Floras, Baranov ja Meerits ootavad välisklubi

Novembris Rootsi kõrgliigaklubi Norrköpingu juures testimisel viibinud Rauno Sappinen on praeguse seisuga Floras jätkamas. "Norrköpinguga olid tingimused juba enne Sappineni sinna sõitmist kokku lepitud. Pärast testiperioodi oli minu teada ka nendepoolne huvi osta olemas, aga ametlikku ostusoovi ei ole meile pärast seda tulnud. Hetkel on ta endiselt meie mängija ning alustab meiega koos ettevalmistust," selgitas Pohlak.

Floraga koos teevad trenni ka keskkaitsja Nikita Baranov ja väravavaht Marko Meerits, kellele aitab klubi sobivat välisklubi leida. "Baranoviga me pärast hooaja lõppu kõnelesime ning me ei teinud talle isegi pakkumist, sest mõlemad pooled said aru, et talvel oleks mängijal vaja järgmine samm edasi teha. See tähendab, et me aitame tal uut klubi otsida."

Mis saaks aga siis, kui sobivat meeskonda ei leitagi? Kas Flora sõlmib meestega ise lepingu? "Seda me isegi ei arutanud. Väravavahtide osakonnas on meil näiteks Mait Toom ja Richard Aland juba olemas, seetõttu oleks raske näha, kuidas Meerits meeskonda mahuks," lisas Pohlak.