Noorte jalgpalliturniiril Saaremaa Cup teisipäeval aset leidnud kahetsusväärne intsident, kus kohalikud noormehed läksid õhtul külalisvõistkondade elupaigas Kuressaare gümnaasiumis JK Laagri HK/AMJK mängijatega kaklema, on kindlasti õppetund nii turniiri korraldajatele kui ka mõlemale meeskonnale, kes sellega otseselt seotud olid. Kahjuks on ühest tõde selle juhtumiga keeruline leida, kuna peale kaklejate ei ole asja juures rohkem tunnistajaid.

Kindlasti ei ole ühtegi vabandust selleks, et tekkivaid tülisid tuleks lahendada vägivallaga. Igal teol on tagajärjed ja kuna meeskonnad palliplatsil ei suutnud oma võitlust ära lahendada, oli korraldajate poolt otsuseks mõlemad meeskonnad turniirilt diskvalifitseerida.

Toonitame veelkord, selles olukorras õiget ja valet leida on keeruline, kui mitte võimatu. Sellest ka otsus mõlemad meeskonnad eemaldada. Kahjuks on mõned meediaväljaanded avaldanud väga negatiivse loo kogu Saaremaa Cupi kohta, mis turniiri mainet rikub.

Turniiri korraldajad mõistavad sellise käitumise hukka ja ei soovi taganeda vastutusest. FC Kuressaare juhtkond ja treenerid teevad kõik, et selgitada enda poolt välja kaklejad ja intsidendi põhjused.

Ajakirjandusse oleks õige pöörduda siis, kui on olemas kindlad tunnistajad, kelleks ei saa nimetada neid lapsi, kes mõlemal poolel üksteisega kakelda tahtsid. Juhtumi juures ei viibinud ühtegi täiskasvanut, kuigi koolis, kus kaklus aset leidis, viibis küll turvamees, kuid kahjuks tema midagi ei näinud.

Eks iga lapsevanem ja treener arvab, et tema laps või hoolealune käitus õigesti, kui ei ole kindlat tõendit vastupidiseks. Üldises plaanis oli turniir edukas ja täname kõiki osalejaid ning loodame kõiki kohata juba järgmisel aastal Saaremaa Cupil 2018!