Seoses Flora U19 meeskonna senise peatreeneri Pelle Pohlaku asumisega FC Flora presidendi ametikohale võttis noortemeeskonna ohjad üle Risto Kallaste, senine FCF 2000 grupi treener. 2000. aastal sündinud poiste treeninggrupp lõpetas tegevuse ning poisid jagunesid treeninguteks Flora U19 ja U21 meeskondade vahel, samuti mängitakse ühtse meeskonnana lõpuni U17 Eliitliiga hooaeg.

“Kui Pelle klubi tippjuhiks siirdus ja meie poisid meesteklassi võistkondadesse laiali jaotasime, tundus loogilise sammuna, et astun U19 meeskonna peatreeneri kohale,” ütleb Risto Kallaste klubi kodulehel. “Uut treenerit oli vaja, olen pikalt Flora süsteemis tegutsenud ning lisandunud poisid on minu käe all meesteklassini kasvanud – klubisisene järjepidevus säilib ning selge on, et see on hea kõigile osapooltele.”

Flora U19 meeskonna käekäik Esiliiga B-s on kulgemas tõusvas joones – võistkond on viimased neli mänguvooru püsinud kaotuseta, võidetud on Tallinna Kalevi duublit ning viigistatud Raasiku Jokeriga, Tammeka U21-ga ning Sillamäe duubliga. Teenitud punktide toel on tõustud Esiliiga B viimaselt kohalt, jättes Viljandi Tuleviku duubli punase laterna rolli kandma.

Paralleelselt U19 meeskonna ning U17 Eliitliiga satsi juhendamisega jätkab Kallaste ka esindusmeeskonna abitreeneri rollis. Tema paremaks käeks U19 tüüri hoidmisel jääb endiselt Urmas Rajaver, kes oli järelkasvumeeskonna abitreeneriks ka Pelle Pohlaku peatreeneriks oleku aegadel.

Risto Kallaste kuulus aastatel 1992 - 1996 rahvusmeeskonda, esindades Eestit 36 korda.