Xatart oli Florat abistamas juba esmaspäevasel derbimängul FC Levadia vastu, sealjuures on Xatart varem töötanud just Levadia klubis duubeltiimi Flora uue peatreeneri Argo Arbeiteri abilisena.

Flora sõlmis katalaaniga lepingu hooaja lõpuni võimalusega seda pikendada.

"Tema ülesandeks on olla nii esindus- kui ka U21-meeskonna treenerite tiimis üks treeneritest, rõhuasetusega pigem U21 võistkonna juures," selgitas Flora tegevjuht Jaak Prints Soccernet.ee-le.

"Sarnases konsultandi rollis kasutas esindusmeeskonna eelmine peatreener Norbert Hurt abitreener Risto Kallastet. Kuivõrd [Flora U21 peatreener] Joel Indermitte üks omandatud võõrkeeltest on hispaania keel, siis nad saavad vabalt suhelda keeles, milles Gabri on parem."

Samuti on selge ebaõnnestunud euromängude järel ametist vabastatud Norbert Hurda edasine roll klubis. "Oleme temaga kokkuleppele jõudnud. Eile oli tal veel puhkusepäev, tänasest alates on tal juba väikesed ülesanded ja kohustused. Esimese töölähetusena sõitis Norbert täna varahommikul Šveitsi, Bad Ragazi vaatlema Dortmundi Borussia treeninglaagrit. Ta hakkab Flora kontoris spordidirektorina töötama ehk vastutama laiemalt klubi sportliku poole eest," lisas Prins.