Toome siinkohal ära mitmed lõigud Pelle Pohlaku vastustest.

Kui alustada esindusmeeskonnast, siis kolmas koht tabelis ei ole kahtlemata see, mis meid rahuldaks. Samas kui hooajale tervikuna tagasi vaadata, siis nagu alati oli nii pluss- kui ka miinusmärgiga asju. Positiivsel poolel pean silmas näiteks fakti, et hoolimata peatreeneri, põhikeskkaitsja, meeskonna kapteni ja liiga parimast väravakütist ründaja lahkumisest olime lõpuni tiitlikonkurentsis. Samuti arenes meie mäng kevade jooksul kenasti ja enne suvist pausi olime heas hoos. Negatiivsest küljest tooksin välja meie tavalisest suurema ebastabiilsuse hooaja teise poole alguses ja Jürgeni poolt juba korduvalt välja toodud mängude lõpud. Viigistasime Premium liigas viis ja kaotasime ühe mängu eduseisust, ka karikavõistluste kaheksandikfinaali Levadia vastu kaotasime eduseisust ja Superkarikas lubasime neil kaheväravalisest kaotusseisust viigistada. Kokku kaheksa mängu, millest kuus said lõpplahenduse viimastel minutitel. Kaheksast mängust kuus toimusid ka otseste konkurentide vastu.

Jürgen Henni peatreenerina jätkamise osas küsimusi ei ole ega ole olnudki, aga soovime anda talle töös senisest tugevema toe ja laiendada esindusmeeskonna treenerite tiimi.

*********

Kui vaadata esindusvõistkondadest kaugemale, siis oli samuti edukas aasta: korrastame hoolega klubi noortetöö poolt ja tegeleme aktiivselt kogukonna kasvatamisega. Need on kaks asja, millele peab tuginema FC Flora sportlik tulevik ja üldine olemus. Ka fakt, et Joonas Tamm on teinud Norras hea hooaja ja Euroopa Liiga grupifaasi jõudmise kaudu koguni ajalugu, on märkimist väärt. Samuti Rauno Sappineni tubli mäng Hollandis. Tema kohta meile otse antud tagasiside on paremgi veel kui asi kõrvalt vaadates tundub.

Ring saab täis siis, kui sammu edasi tegevate mängijate asemel tulevad koosseisu lisaks noorematele ka välismaalt naasvad kogenud pallurid. Ka see plaan on meil tegelikult konkreetselt paigas. Hooaega 2019 silmas pidades oleme juba öelnud Enar Jäägerile, et oleme temast peale vigastusest paranemist huvitatud.

**********

Klubi jätkusuutlikkus on Eestis võimalik ainult kõikide tuluallikate hoolika ühendamisega. Klubis peavad liituma noortetöö tulud, omavalitsuse toetused ja riiklikud toetused sponsoritelt saadava raha ja sportliku edu pealt tekkivate tuludega. Jätkusuutlikkuse võtmeks on aga jalgpallurite mängijaõiguste eest saadava stabiilse tulu tekitamine. Oleme sellesse panustanud palju energiat. Kuigi praegu võib tunduda, et läbi mängijate plaanipärase välismaale viimise me vähendame oma konkurentsivõimet, siis tegelikult on vastupidi.