Jalgpallurile sai saatuslikuks 2018. aasta 14. oktoobri intsident, kui tema BMW politsei poolt Narvas Hariduse tänaval kell 14.25 peatati. Jakovlevil puudus juhiluba, kuid ta esitles politseile edna ID-kaardi pähe venna dokumenti. Korrakaitsjad nägid pettuse läbi, kirjutab rus.err.ee.

Varemgi sarnase teo eest karistatud Jakovlevi suhtes alustati kriminaalmenetlus ning Viru Maakohus määras talle 11. jaanuaril 10-kuulise tingimisi vangistuse ja 1240-eurose rahatrahvi.

Jakovlevi viimaseks klubiks jäi Narva Trans, kust ta mullu suvel lahkus. Klubi tõi lahkumise põhjuseks mängija rasked suhted meeskonnaga.

Jakovlevil on veel võimalus üleeilne otsus ringkonnakohtusse edasi kaevata.

Jakovlev lahkus 12-aastaselt Eestist Peterburi Zeniidi akadeemiasse, kus ta treenis ja mängis viis aastat. Levadiasse siirdus ta esimest korda 2013. aasta juulis. Juba järgmise aasta veebruaris sai temast Jõhvi Lokomotivi mängija ning 2014. aasta juulis kirjutati ta Narva Transi hingekirja. Levadiasse tegi ta veel ühe vahelepõike 2017. aasta veebruaris. Täpselt aasta hiljem oli ta tagasi Transis. Hetkel on Jakovlev klubita.

Erinevate noortekoondiste eest (U16-U23) on Jakovlev pidanud kokku 30 kohtumist, kõige rohkem U19 esinduses (12).