Lisaks muudele korralduslikele küsimustele puudutati rutiinse visiidi jooksul ka turvalisuse probleemi, kuid mingeid etteheiteid ega erinõudmisi Iirimaa koondise turvaülemal eestlastele polnud.

„Nad ei muretsenud turvalisuse pärast üldse. Nende fännid on väga sõbralikud, nendega ei tohiks mingisuguseid probleeme olla. Nad ise vähemalt hetkel ütlevad niimoodi,” ütles Uiboleht Delfile. „Vaadates Iiri fännide ajalugu, siis neid probleeme liiga palju pole olnud. Muretsemiseks oleks põhjust siis, kui siia tuleksid mõned kurikuulsama ajalooga fännid nagu näiteks bosnialased. Meie staadion on näinud neid mänge alates Venemaast, Bosniast kuni kelleni iganes küllalt, siinne turvameeskond ja politsei on igasugu tegelasi vastu võtnud.”

Delfi vestles ka Iirimaa ajalehe Irish Sun ajakirjaniku Neil O’Riordaniga, kelle sõnul on nende vutifännid tõesti rahumeelsed. „Nii palju kui mina mäletan, pole tõesti koondise fännidega vahejuhtumeid olnud. Tavaliselt nad lihtsalt joovad ja laulavad palju. Ise armastavad nad ennast nimetada kui „kõige paremateks fännideks maailmas.” Kui keegi ka kipub käest ära minema, kutsuvad kaasmaalased ta alati korrale,” rääkis O’Riordan.

Iirimaa koondise häälekad ja lõbusad fännid värvisid viimati Tallinna tänavad roheliseks 2001. aastal, kui neid saabus 6. juunil tomuvale MM-valikmängule ligi 4000. Eesti Päevaleht kirjutas toona agentuuri ETA uudise põhjal, et alles valmimisjärgus oleval Lilleküla staadionil on pealtvaatajal küllaltki lihtne väljakule joosta. „Turvamehed peaksid taolisi üritusi takistama, kuid karta tasub ikkagi,” ütles selle peale Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel.

Jalgpalliliidu kaudu soetas toona pileti 2000 iirlast, teist samapalju huvilisi tuli rohesärkidele kaasa elama omal kulul, teatas Päevaleht.

Tänavu 19. juulil külastasid seoses Meistrite liiga eelringi kohtumisega Tallinnat Dublini meeskonna Shamrock Roversi 500 poolehoidjat. Suuremaid vahejuhtumeid peale selle, et üks iirlastest end pooltühjal tribüünil paljaks kooris ning vaheajal väljakule jooksis, ei esinenud.

Erinevalt oma naabritest põhja-iirlastest pole Iirimaa koondise fännid viimastel aastatel vägivallajuhtumitega silma paistnud. 1995. aasta veebruaris korraldati Dublinis Iirimaa-Inglismaa matšil küll suuremat sorti mäss, kuid selle initsiaatoriteks olid inglased. Vaata SIIT

Pildid Iirimaa fännidest Tallinnas: