Vendas Novase linnakeses toimunud kohtumises jäid eestlased avaminutitest alates surve alla, kuid suutsid kosuda ning kontrarünnakutest ka ise võimalusi tekitada, teatas EJL-i pressiteenistus.

Teisel poolajal oli suurepärane võimalus kaptenipaela kandnud Joonas Tammel, kes lõpetas soolorünnaku tugeva pealelöögiga, mis lendas aga väravavahile otse kätte.

"Poistel on veel palju õppida, aga tänane mäng näitas, et Portugal ei ole nii tugev vastane, et peaksime end nende eest peitma," lausus peatreener Frank Bernhardt.

"Tegime täna palju vigu, millest sai ka enne kohtumist räägitud, kuid praegu jääb veel enesekindlusest vajaka. Analüüsime videot ja üritame sammu edasi astuda."

Portugal asus juhtima 55. minutil, kui vastasmängija viis vasakult äärest palli üles, söötis karistusalasse ja sealt koksati nahkkera väravavõrku.

Varem oli võõrustajatel kasutada olnud ka penalti, kui trahvikastis mängis määrustevastaselt Andreas Raudsepp. Lööja kihutas palli aga posti.

Õnne ei olnud ka eestlastel, kuivõrd kaks head võimalust luhati värava ees. Neist ühe tõrjus väravavaht, teine aga lendas põiklatti.

Eesti U-19 koondisel on revanšivõimalus neljapäeval, 28. jaanuaril, kui Portugaliga kohtutakse Montemor-o-Novos.

Eesti U-19 Portugali vastu:

1-Mart-Mattis Niinepuu, 2-Artur Pikk (46. 14-Kevin Ingermann), 3-Aleksandr Kulinits, 4-Nikita Baranov, 5-Karol Mets, 6-Erkki Junolainen, 7-Andreas Raudsepp (60. 16-Kaarel Torop), 8-Karl-Eerik Luigend (46. 17-Stanislav Goldberg), 9-Joonas Tamm, 10-Martin Ustaal (46. 15-Silver Lätt), 11-Aleksei Belov (60. 18-Richard Leht).