Millised on olnud EJL-i senised kontaktid Saksamaa alaliiduga? Kas võimalik maavõistlus on olnud jutuks või liigitunud kategooriasse "ebareaalne"?

Kontaktid sakslastega on head, aga võimalik maavõistlus ei ole olnud jutuks, kuna selleks puuduvad tänasel päeval head eeldused. Meie sõprusmäng Saksamaaga on võimalik praegu vaid juhul kui sakslastel tekib äkiline vajadus mängu järele ja ühel või teisel põhjusel osutume meie sobivaks või võimalikuks kandidaadiks. Selline asi saaks juhtuda suhteliselt viimasel hetkel enne mängu, aga meil on oma mängud üldjuhul varakult ette plaanitud ja enamasti pole Eesti viimasel hetkel vaba.

Sarnane lugu juhtus mõni päev tagasi, kui sain telefonikõne Argentina koondise mänge korraldavalt isikult küsimusega, kas oleksime valmis mängima 2. septembril Argentina vastu Helsingis. Iseenesest ju ideaalne võimalus – MM-i finalisti esimene mäng peale turniiri lõppu Eestiga ja meie jaoks pea ideaalses kohas, aga mõistagi pidin vastama eitavalt, sest olime 5 minutit peale valikmängude kalendri teadasaamist veebruarikuus asunud leppima kokku rootslastega treeningmängu 4. septembriks.

Kas Saksamaa nüüdne MM-tiitel muudab selle võimaluse veel keerukamaks?

Saksamaa on niivõrd tituleeritud ja nimekas jalgpalliriik ja olukord nendega mängimiseks niigi väga keeruline ehk siis erilist ruumi asja hullemaks minemise jaoks ei ole. Ehk on õige ka märkida, et võimalik sõprusmäng saaks toimuda vaid Saksamaal – Eestisse nad tulema ei hakka.

Kuivõrd mõjutab koondisemängude uuelaadne kalender – kas sinna leppida kokku sellist maavõistlust on senisest lihtsam või raskem?

2018. aastal käivituv teisel tasandil suurvõistlustele kvalifitseerumise süsteem ehk nn. Rahvuste Liiga loomulikult vähendab omavahelisel kokkuleppel peetavate treeningmängude võimalusi veelgi. Reaalseim viis Eesti – Saksa treeningmänguni viib aga hoopis läbi meie arengu. Eesti jalgpalli tase peab lähikümnendil tõusma lihtsalt sellisele tasandile, et meid võetaks sparringpartnerina tõsiselt.