Viimasel kahel EM-il antud vanuseklassiks meistriks tulnud hispaanlaste Eestisse sõitvas koosseisus võib leida arvukalt kohaliku kõrgliiga mängumehi, kes endale juba vähemalt või suuremal määral ka rahvusvahelisel areenil nime on jõudnud teha.

Näiteks peavad Eesti kaitsjad madistama hakkama juba 17-aastaselt Barcelona esindusmeeskonnas debüteerinud Gerard Deulofeuga, kes hetkel Inglismaa kõrgliigas Evertoni särki kannab.

Lisaks võib A. Le Coq Arena murul näha Barcelona esindusmeeskonnas esimesi samme tegevat Munir El Haddadit, kes korra ka Hispaania A-koondist esindada jõudnud on.

Kuigi andekaid pallureid leidub hispaanlaste ridades rohkelt, väärivad veel eraldi välja toomist Oliver Torrese ning Hector Bellerini nimed, kes vastavalt Atletico Madridi ning Londoni Arsenali esindavad.

Eestlasi hakkab kimbutama "uus Messi"

Noori talente leidub ka Eesti teise vastase Horvaatia ridadest, kus ehk märkimisväärseimad mängumehed Alen Halilovic ning Ante Coric. Nimelt peetakse vahetult pärast 18. sünnipäeva Barcelonaga liitunud Halilovici üheks hetke andekaimaks noorpalluriks.

Praegu Sporting Gijoni ridades laenul viibivat ründavat poolkaitsjat on mängijaomaduste tõttu tihti võrreldud ka Lionel Messi endaga. Halilovici kõrval tuleb eestlasi kimbutama aprillis täisealiseks saanud Ante Coric, kes juba 12-aastaselt Real Madridis, Müncheni Bayernis ning Londoni Chelseas huvi äratas.