Pühapäeval Inglismaale lennanud 18-aastane eestlane osaleb klubi U-18 ja U-23 noortemeeskondade treeningutel. Esmaspäeva õhtuks, kui seljataga on esimene pallitreening U-18 meeskonnaga ning õhtune jõusaali trenn, võttis Karl-Romet päeva kokku positiivses noodis.

“Vastuvõtt on olnud väga soe ja sõbralik. Muidugi treeningtingimused on siin tõsiselt vinged. Eks lähipäevadel saab kõigest siin ka selgema pildi ette. Enda esimese pallitrenniga ma küll lõpuni rahule ei jää, kuid seda annab parandada. Noorte võistkonnal, kellega treenisin, on ikka väga hea tase ja trennid on väga kvaliteetsed,” kommenteeris Nõmm Viljandi klubi koduleheküljel.

Brightoni esindusmeeskond hoiab hetkel Inglismaa Championship’is (tugevuselt teises liigas) Newcastle Unitedi järel teist kohta, olles kogunud 17 mänguga 35 punkti.

Koos Karl-Rometiga lendas Inglismaale kaasa ka Tuleviku väravavahtide treener Mati Jürisson, kes saab kohapeal jälgida klubi treeningprotsessi. Täna oma sünnipäeva tähistav Jürisson on ühtlasi ka Viljandi Spordikeskuse juhataja ning antud reisi vältel on tal suurepärane võimalus tutvuda sealsete spordirajatistega.

Brighton & Hove Albioni 2014. aastal avatud uues tipptasemel treeningkeskuses on 13 täismõõtmetes ja väiksemad naturaalmuruga väljakud, kunstmuruplatsid ning väiksemas mõõtmes sisehall. Samuti on seal treeningkeskuses kohapealne majutusasutus, õpperuumid, meedia- ja meditsiinikeskus.

“See treeningbaas on tõesti muljetavaldav. Muruväljakute kvaliteet on väga kõrge ja nende eest käib pidev hoolitsemine. Ei kujutagi ette palju siin neid platsihooldajaid palgal olla võib, aga pärast igat liigutamist käiakse väljak kohe üle,” jagas Jürisson esimese päeva järgselt muljeid. “Tegemist on ikkagi Inglismaal ühe vingeima treeningkeskusega, kus sportlase arenguks on kõik vajalik olemas. Näiteks õppekeskuses vaatavad juba noorteklassi mängijad pidevalt videoanalüüse oma esitustest,” lisas ta. “Lähipäevadel külastan ka klubi peastaadionit ning teisi kohalikke spordirajatisi."