Eesti Jalgpalli Liit (EJL) sõlmis Zelinksiga kaheaastase lepingu võimalusega seda veel kahe aasta võrra pikendada.

Eelmine Eesti rahvusnaiskonna peatreener Keith Boanas töötas Maarjamaal kaheksa aastat ning lahkub perekondlike põhjuste tõttu tagasi kodumaale Inglismaale. Hiljuti suri tema vend ning naise vend on raskelt haige.

Boanase leping lõpeb 30. novembril, Zelinski asub ametisse 1. detsembrist.

"Viimase seitsme-kaheksa aastaga on Eesti naiste jalgpallis ära tehtud väga suur töö, mis oli ka üheks põhjuseks, miks ma otsustasin selle pakkumise vastu võtta," ütles Zelinski, kellele pakuti seda töökohta esimest korda paar kuud tagasi. Hetkel töötab endine tippründaja noortetöö arendajana ja U-18 noormeeste koondise peatreenerina - positsioonid, mille ta 1. detsembrist järgmistele inimestele üle annab.

"Müts maha Keithi ees, kes on väga suure ja olulise asjaga hakkama saanud! Plaan on samas vaimus jätkata, koostööd klubidega veelgi arendada ja neile selgeks teha, et naiste jalgpall on üks osa klubijalgpallist ja nende identiteedist."

Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei tõdes samuti, et kaheksa aasta jooksul on naiste jalgpallis suur töö ära tehtud nii noorte kui ka koolituste tasandil ja selle näideteks on nii jalgpallifestivalide korraldamine kui ka naistreenerite arvu tõus.

Boanas tänas Eesti jalgpalliliitu kaheksa siin veedetud aasta eest, kuid tunnistas Delfile ja Eesti Päevalehele, et kui tema oleks valida saanud, oleks ta peatreenerikoha pärandanud abitreener Katrin Kaarnale. "Ju siis polnud tema aeg veel küps, aga ma loodan, et ta kunagi peatreeneriks saab," sõnas ta.

"Kõige rohkem kahetsen, et ma eesti keelt nii hästi selgeks ei saanud, et ma oleks aru saanud, mida Anne Rei (EJL-i peasekretär - toim) enne mind [pressikonverentsil] rääkis. Võib öelda, et koondise tulemused on olnud pettumust valmistavad, kuid nende parandamine polnud minu võtmeroll - selleks oli mängu ja mängijate arendamine, struktuuri loomine ja rohkemate noorte tüdrukute toomine Eesti jalgpalli. Alustasin treenerite, lapsevanemate ja ka mängijate tööandjate koolitamist ning see protsess läheb edasi. Mulle ei meeldi kunagi kaotada. Me pole halvemaks läinud, vastupidi, ainult paremaks, aga sama teevad ka kõik teised," ütles Boanas, kelle käe all lõpetas naiste koondis 2017. aasta EM-valikturniiri alagrupi viimasel ehk seitsmendal kohal, kaotades kõik kaheksa mängu, sealhulgas Inglismaale 21. septembril 0:8.

Intervjuu Keith Boanasega:

Selle tõestuseks, et areng on toimunud lähiriikidega samas tempos või isegi kiirem, on kuus Balti turniiri võitu. FIFA maailma edetabelis on Eesti naiskond 85. kohal, 2009. aastal asusime 76. positsioonil, kõrghetkel, 2013. aastal 71. real.

Boanas lisas, et loodab kodumaale naastes pärast puhkepausi jätkata mõne klubi naiskonna juhendamist ning jääda Eestiga seotuks edaspidigi.

41-aastane Zelinski esindas oma mängijakarjääri jooksul Eesti meeste koondist 103 korda ning lõi selle jooksul 27 väravat. 2001. aastal valiti ta Eesti parimaks jalgpalluriks, ta on tulnud mängijana 9 korda Eesti meistriks ja 3 korda karikavõitjaks. Aastatel 2012-2015 oli FC Levadia abitreener, tulles selles ametis 2 korda Eesti meistriks.