Täna õhtul kell 21.45 Lillekülas algava kaaluka MM-valikmängu eel tasub heita pilk Kreeka vägesid tüüriva Skibbe värvikale teenistuslehele.

Karm vigastus lõpetas ta mängijakarjääri väga varakult ning juba 22aastaselt alustas Skibbe Schalkes treeneritööd. Sealt liikus ta peagi vihavaenlase Dortmundi Borussia süsteemi, kus oli tükk aega noortetreener ja seejärel duubelmeeskonna juhendaja. Juulis 1998 nimetati ta suurklubi esindusmeeskonna bossiks - ühtlasi sai vaid 32-aastasest Skibbest Bundesliga aegade noorim peatreener.

Poolteist aastat hiljem, veebruaris 2000, otsustas Borussia aga Skibbe taandada noortesüsteemi juhiks. Seal oli ta ametis väga üürikest aega, sest tuli kutse asuda Saksamaa koondise spordidirektoriks. Just Borussiast lahkumise järgsesse vahemikku mahtus ka Eesti Jalgpalli Liidu põgus kontakt Skibbega.

Saksamaa kutse nurjas Eesti mõtte
EJL-i president Aivar Pohlak möönab, et ei mäleta enam täpselt kõiki detaile, aga tõdeb: Skibbe oli aastatuhande alguses üks kandidaatidest. Eesti oli veidi enne seda lõpetanud koostöö islandlase Teitur Thordarsoniga.

"See oli ilmselt kevadel 2000. Skibbe agent või keegi, kes teda tundis, ütles meile, et tal on tulemas atraktiivne pakkumine. See osutus hiljem ka tõeks. Ehk et tõsisele arutelutasandile tema nimi meil lõpuks ei jõudnudki. Kuna asi ei läinud ametlikuks, siis pigem Skibbe ise pole meie huvist üldse teadlik," meenutab Pohlak põgusalt.

Atraktiivne pakkumine tähendas ei enamat ega vähemat kui Saksamaa koondise peatreeneriks tõusmist. Sisuliselt kamandas Die Mannschafti küll Rudi Völler, ent kuna endisel ründetuusal puudus vajalik litsents (!), oli ametlikult peatreener Skibbe.

Pärast tööd kodumaa alaliidu heaks naasis Skibbe klubitööle, olles järjekorras Leverkuseni Bayeri, Istanbuli Galatasaray, Frankfurdi Eintrachti, Eskisehirpsori (Türgi), Berliini Hertha, Karabüksporti (Türgi) ja Zürichi Grasshoppersi peatreener. Kuni täpselt aasta eest võttis ta vastu palve aidata Euroopa eksmeister Kreeka mudast välja.