Tegemist oli detsembris alanud kampaania „Kingi asendus- ja turvakodude lastele talverõõm!“ lõpuüritusega, kus olid kohal nii Tallinna, Tartumaa, Pärnumaa, Viljandimaa, Ida-Virumaa kui ka Harjumaa noored. Kampaaniaga koguti heategevuseks 7000 eestimaalase toel 48 492 eurot, mille eest kingiti asendus- ja turvakodude noortele 220 suusapaari, 130 uisupaari ja 380 kelku.

Tallinna lauluväljakul peetud lõpuüritusel meisterdasid lapsed juhendajate käe all talispordiga seotud meeneid ning lustisid hiiglaslikku lumejalgpalli mängides koos Eesti U-21 koondise peatreeneri Martin Reimiga, U-18 koondise ja JK Tallinna Kalevi peatreeneri Marko Pärnpuuga, endise Eesti koondise väravavahi Toomas Tohveriga, ekskoondislase Erko Saviauguga, pikalt koondise keskkaitses mänginud Andrei Stepanoviga ning jalgpalliliidu noorteprojektide juhi Teet Allasega.

„Palju räägitakse noortest, kes on ülekaalulised või longivad sihitult linnapildis. Oleme kõiges oma lastele eeskujuks – kui läheme lastega koos õue, siis teevad seda ka meie lapsed tulevikus oma lastega ning kui meie teeme sporti ja innustame neid, kasvavad meie lastest suure tõenäosusega enda tervist väärtustavad kodanikud,“ selgitas Teet Allas.

Projekti vedanud MTÜ SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi selgitas kampaania eesmärke: „Lastel, kes on sattunud asendushooldusele, pole paraku tihtipeale olnud võimalust oma andeid realiseerida ja saavutustest rõõmu tunda. Oluline, et täiskasvanutena aitame lastel leida tegevused, mis täidavad nende aja ja pakuvad positiivseid emotsioone, aitavad unustada argipäeva mured ja sukelduda hobimaailma – kõik see arendab laste iseseisvust, pealehakkamist, vastutuse võtmist ja vaprust!“