Turniiri avamängus olid eestlannad Läti vastu kahel korral eduseisus, ent kaotasid lõpuks 2:3. Eile alistas Läti tulemusega 3:0 Leedu, mis tähendas, et Eestil oli viimases mängus võimalus püüda teist kohta.

Sellega said Richard Barnwelli hoolealused eeskujulikult hakkama. Getter Saar viis eestlannad 30. minutil juhtima, kaitsja Siret Räämet suurendas 36. minutil eduseisu ning Saar lõi avapoolaja viimasel minutil oma teise värava. Teisel kolmveerandtunnil sai tabamuse kirja Mari Liis Lillemäe, 78. minutil vormistas kübaratriki ja lõppseisu Saar.

„Täna tegime seda, mida esimeses mängus ei teinud - ilma pallita mäng oli palju parem. Tüdrukud olid Lätilt saadud kaotusest löödud ja realiseerisid end täna täielikult,“ lausus Eesti U19 koondise inglasest peatreener Barnwell.

„U19 vanuseklassis oli seekord kaks võrdset võistkonda - Läti ja meie - ning üks veidi nõrgem. Kahju on avamängust: lõime Lätile kaks väravat ja sellest peaks võiduks või vähemalt viigiks piisama. Kokkuvõttes olen koondise arenguga rahul,“ lisas ta.

18.-24. oktoobrini seisab U19 koondisel Hollandis ees Euroopa meistrivõistluste valikturniir, kus korraldajamaa kõrval on vastasteks Iirimaa ja Läti. „Jätkame järgnevatel kuudel tööd selle nimel, et Eestit väärikalt esindada. Saame taas Lätiga mängida ja soovime revanši võtta,“ lausus Barnwell.