Kokku distsiplineeris FIFA kümmet alaliitu: Albaania, Kosovo, Horvaatia, Eesti, Ukraina, Paraguay, Brasiilia, Tšiili, Argentina ja Iraan.

Pressiteatele lisatud dokumendist selgub, et Eesti - Gibraltari valikmängul ei suutnud eestlased kinni pidada poolaja algusajast (selle eest määrati hoiatus - G.L.). Eesti-Kreeka mängus tuli pealtvaatajate seast solvavaid hüüdeid.

"Eesti - Kreeka mängu otsatribüün karjus kahel korral "Fuck you referee!", mõlemal korral vähemalt 15 sekundit. Mängu delegaat pani selle kirja ja meil paluti esitada selgitused. Täna tuli trahviotsus," kommenteeris Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht.

"Kahtlemata sooviksime iga sendi, mis läheb trahvi maksmiseks, suunata jalgpalli arendavasse tegevusse. Samas võib fännide emotsiooni mõista. Jalgpall on emotsionaalne mäng, aga eelistame, et nende toetus koondisele tuleks läbi positiivse kaasaelamise. Fännid ja alaliit on kindlasti ühel meelel, et meil pole selliseid trahve vaja. Kindlasti plaanime fännidele selgitada, miks selline trahv tuli."

Eesti - Kreeka valikmängu delegaat ooli ukrainlane Volodymyr Geninson. Matši vilistas Ungari kohtunikebrigaad eesotsas Istvan Vadiga, kes teenindas 2011. aastal neljanda kohtunikuna Meistrite liiga finaali. Samuti oli ta kurikuulsas Eesti - Iirimaa play-off mängus Viktor Kassai tiimi liige.

Gibraltari mängu teise poolaja hilinemist ei osanud Uiboleht kommenteerida. Seda ei palunud EJL-il teha ka FIFA. "Mängu vaheaeg oli mingil põhjusel veidi pikem kui 15 minutit. Selle kohta meilt selgitusi ei küsitud. Mängu delegaat peab oma raportis vastavasse lahtrisse märkima, kas poolajad algavad õigel ajal," sõnas Uiboleht.

Eestile määratud karistus oli tänastest trahvidest üks väiksemaid, kuid mitte ka kõige väiksem. Albaania ja Horvaatia said näiteks 50 000-frangise trahvi, Kosovole "väänati" 30 000, Brasiiliale 25 000, Paraguayle 20 000, Ukrainale ja Argentinale 15 000. Iraan pidi erinevate religioossete manifestide tõttu kukrut kergitama 45 000 frangi võrra.