Vaid 48 000 inimesega Fääri saarestik asub Põhja-Atlandil Norra, Islandi ja Šotimaa vahel ning koosneb 18 saarest. Fääri saared tähendab tõlkes lammaste saari. Saarte loodust iseloomustavad tugevad ja ohtlikud tuuled ning vihmad.

Taani koosseisu kuuluvad Fääri saared omavad alates 1948. aastast laialdast autonoomiat. Fääri saarte majandusest valdava osa moodustab kalandus, millest sõltub kogu majanduse olukord. Kõrgelt on arenenud Fääri saarte infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni.  

1999. aastal sealses pealinnas Torshavnis peetud EM-valikmängul Fääri saared - Eesti käinud kogenud raadioajakirjanikul Tiit Karuksil on reisist väga head mälestused. „See on minu kolme kõige ilusama reisi hulgas - saarte loodus ja omapära on niivõrd võimas," kinnitab ta. "Saartel elab nii vähe inimesi, aga neil on oma ülikool ja parlament. Miniriik koos kohutavalt ilusa loodusega. Aga neil on väga karm kliima - kõva tuul. Kui me seal olime, sadas vihma, aga kuna tuul pööras selle täiesti külje peale, siis vihmavarjust polnud kasu."  

Tol samal EM-valikmängul leidis aset Karuksi karjääri üks pentsikumaid juhtumeid, kui ta andis raadiole otsereportaaži selliselt, et nägi vaid üht väljakupoolt.  

„Eesti mobiilidel polnud seal levi ja oli teada, et mul on võimalik ülekannet teha ainult Fääri saarte Jalgpalli Liidu ruumist lauatelefoniga. Mängu viimased paarkümmend minutit nii reportaaži andsingi. Seis oli 0:0, aga ma ei näinud seda väljakupoolt, kuhu Eesti ründas," meenutab Karuks. Kogenud raadiomehe aitas välja Tõnis Erilaid, kes oli Tallinna stuudios ja jälgis mängu televiisorist. „Ütlesin läbi eetri Tõnisele, et nüüd ilmselt lõi Eesti värava, aga sina näed paremini - ta kirjeldas siis, kuidas värav täpselt löödi."  

Pääsmed kolmapäeva õhtul kell 20 A. Le Coq Arenal toimuvale Eesti - Fääri saared EM-valikmängule maksavad küljetribüünile 150 ning otsatribüünile 125 krooni. Sooduspileti hinnad on 100 (küljetribüün) ja 75 krooni (otsatribüün). Pääsmed on müügil Piletilevis.