Esimeses Lätiga 1:1 ja teises Leeduga 0:0 viigistanud U-17 esindus kaotas avapoolaja Sooomele Vahid Hambo 24. minuti väravast 0:1. Teisel 40-minutisel poolajal lõid põhjanaabrid veel neli väravat.

Soome oli U-17 Balti turniiril ülivõimas. Leedu alistati 4:0 ja Läti 5:1. Eesti peatreeneri Aivar Lillevere sõnul olid soomlased seekord teistest mäekõrguselt üle, karistades osavalt ära peaaegu kõik vastaste eksimused.

“Skoori järgi olid vastased meist täna peajagu üle, mänguliselt asi siiski nii hull ei olnud,” ütles Lillevere. “Lõime vähemalt viis üks-üks-olukorda, kuid ei realiseerinud neid. Kahjuks meie tase on hetkel selline.”

Et Leedu võitis Otepääl 2:0 Lätit, teenis täisedu üheksa punktiga esikoha Soome, kellele järgnes nelja punktiga Leedu, kahega Eesti ja ühega Läti.

Lillevere sõnul täitis turniir eesmärgid, mis enne seda seatud said. Paraku kogunes punkte vähem kui võinuks.

“Poisid nägid, mille kallal tuleb tööd teha ning meeskonnana saime kohtumisi, kus domineerisime palliga kui selliseid, kus pidime kõvasti kaitsetööd tegema,” lausus Lillevere. “Poisid peavad mõistma, et rahvusvahelisel tasemel tuleb mõelda ja tegutseda kiiremini kui Eesti liigas. Selle kallal tuleb veel kõvasti vaeva näha.”

Balti turniir oli üheks etapiks valmistumisel oktoobris Eestis toimuvaks Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks, kus vastasteks on Saksamaa, Slovakkia ning Albaania.