Säärane tegutsemine pälvis laia tähelepanu kogu maailmameedias ning eriti Inglismaal, kus Eesti koondislast eeskujuks toodi. Teatavasti oli ju 50-miljoni naelase hinnasildiga Raheem Sterling enne kohtumist sõnanud, et ta on hooajast liiga väsinud ning vajab puhkust.

Päevad läbi kaitseväes rassinud Artur Pikk sellist vabandust aga ei otsinud - rind kummis tegi ta vägagi silmapaistva mängu, takistades teiste seas viimasel pooltunnil just ka Sterlingut ennast.

Ei ole üldsegi välistatud, et sarnane stsenaarium kordub ka tänavu. Nimelt asub tuleval teisipäeval, 29. septembril oma kohustust riigi ees täitma järjekordne Levadia mängumees Ilja Antonov.

Teatavasti oli 22-aastane poolkaitsja ka Magnus Pehrssoni esialgses koondise nimekirjas ning kui mängumees ka lõplikusse 23-mehelisse nimekirja valitakse, peabki jalgpallikoondis taas ühele oma mängijale kaitseväest vabastust küsima. Peab ju Eesti koondis oma järgmised mängud Inglismaa ja Šveitsiga 9. ja 12. oktoobril - perioodil, mil Antonov Staabi- ja sidepataljonis aega teenib.

Koondise treenereid on juba teavitatud

Antonov ise kaitseväkke minekust suurt numbrit ei tee. "Ega siin midagi erilist pole. On ju ka enne noored jalgpallurid ja sportlased siin kaitseväes käinud," räägib lühendatud 3-kuulise teenimisajaga Staabi- ja sidepataljoni spordirühma minev Levadia pallur.

"Koondise treeneritele andsin ma ka juba pikalt enne sellest minekust teada. Ehk nemad on ka sellega juba arvestanud ja kui mind nüüd ka lõpliku 23 mehe sekka valitakse, eks siis vaatab juba edasi," lisab peatreener Magnus Pehrssoni käe all regulaarseks koondislaseks tõusnud poolkaitsja.

Antonov jätkab: "Ega minul endal on siinkohal vähe teha, et neid lubasid mängudele ja treeningutele pääsemiseks saada. Kui koondis näeb, et mind on vaja, siis küll nemad neid asju ajavad - kõik on nende käes, kes seal kaitseväes asju ajavad."

Loodab ka Levadiat tiitliheitluses aidata

Noor mängumees avaldab ka lootust, et hoolimata kaitseväekohustuse täitmisest, saab ta regulaarselt enda koduklubi Levadiat aidata. Siin annab lisalootust asjaolu, et ka eelmainitud Artur Pikk eelmise hooaja lõpul nädalavahetusteti kullaheitlust pidanud Levadiat aitamas sai käia.

"Kuna minu pataljon on Tallinnas, siis loodan, et saan ikka aeg-ajalt treeningutel käia ning igas mängus Levadiat aidata. Aga neidki lubasid peab klubi veel küsima hakkama," lausus Antonov lõpetuseks.

Keskpoolkaitsja Antonovi abi oleks Levadiale seda olulisem, et kuus vooru enne hooaja lõppu paiknevad nad teisel kohal, jäädes liidrikohal asuvast FC Florast vaid kolme punkti kaugusele.

Eesti A-koondises on Ilja Antonov pidanud kokku 19 mängu. Magnus Pehrssoni käe all on ta kujunenud ka regulaarseks algkoosseisumeheks - erandiks vaid viimased koondisemängud septembri algul, kui Antonov varbaluumurruga ligi poolteist kuud väljakutelt eemal oli olnud.