Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) võttis mai keskel oma uuteks liikmeteks vastu Kosovo ja Gibraltari. Kui nimetatud meeskonnad liidetakse 2018. aasta MM-valiksarjaga, hakkavad nad mängima senises kahes 5-liikmelises alagrupis (ülejäänud seitse on 6-liikmelised).

Kosovo mängiks sel juhul I-alagrupis koos Horvaatia, Islandi, Ukraina, Türgi ja Soomega. Gibraltar liidetaks aga H-alagrupile, kuhu kuuluvad Eesti, Belgia, Kreeka, Küpros ning Bosnia ja Hertsegoviina.

Hetkel on 2018. aasta MMi korraldajamaa Venemaa pandud H-grupi nn. "liikmeks", kes peab kõigi selle valikgrupi meeskondadega kaks sõprusmängu. Eestiga toimuks need tänavu 7. oktoobril Tallinnas ja järgmise aasta 7. oktoobril Venemaal.

Väljaanne matchtv.ru kirjutas täna, et kui Gibraltar ja Kosovo saavad õiguse mängida MM-valiksarjas, kustutatakse Venemaa H-grupi "liikme" kohalt ning korraldajamaale otsitakse uued sõprusmängude vastased.

Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et alaliit on hetkel ooteseisus.

"UEFA ja FIFA ei ole veel paika pannud, kas Gibraltari liitumisel meie valikgrupiga jääks Venemaaga mängud ära või tuleks Gibraltari mängud lisaks. Oleme hetkel ooteseisus. Loodame, et see otsus tuleb võimalikult kiiresti. Kuigi valikmängudeni on veel aega, on nende vastu juba huvi olemas ning otsuse korral saaksime kas piletimüügiga edasi minna või seda vastavalt korrigeerida," sõnas Uiboleht.