"6-aastaselt tekkis mul unistus mängida jalgpalli välismaal ning 14-aastaselt panin paika eesmärgi, et oman professionaalset lepingut enne täisealiseks saamist," rääkis Soomets FC Santose kodulehel.

"Mul oli südamest hea meel, et kuu aega enne 18. eluaastat täitus mu unistus kui ka eesmärk” oli Markus siiralt õnnelik, kui tehing sai ametlikuks. “Santosest saadud mänguline intelligents ning aja investeerimine trennidesse aitas mind Sampdoriasse ning siit edasi on vaja teha ainult palju tööd ja ennast tõestada."

Huvi Itaaliast algas juba eelmisel aastal ja Markus jõudis ennast Sampdoriale kahel korral ka näitamas käia. Ka enne eilset ametlikku üleminekut oli Markus juba kaks nädalat klubi juures olnud.

Teekonda jalgpalli juurde alustas Markus Maarjamõisa lasteaias toimunud Santose jalgpalli huviringist ning sealt liitus ta edasi juba Santose Jalgpallikooli treeniggrupiga. Oma esimese mängu Santose esindusmeeskonna eest tegi Soomets kõigest 15-aastasena, kui Tipneri Karikavõistluste 1/32 finaalis kohtuti Pärnu JK Poseidoniga.

"Suur aitäh Santosele, kes tegi minust jalgpalluri ning õpetas mulle seda imelist mängu. Olen hästi tänulik oma perekonnale, kes on mind nii palju toetanud, ja eriti suured nukid isale, kes ööd ja päevad läbi tegeles minu lepinguga, et jõuaks ilusti tähtaega," lisas noormees.