"Meil on praegu seitse noortegruppi, vanimad 15-aastased," sõnas klubi noortetöö juht, veel suvel Tallinna Levadias Sergei Ratnikovi kõrval abitreenerina tegutsenud Urmas Hepner. "Esimese paari kuuga oleme saanud üllatavalt palju lapsi trenni - läbi on käinud umbes 170 noort." Klubis treenivad vene- kui eestikeelsed lapsed segamini, mis olevat paljude lastevanemate jaoks üks mõjuvamaid põhjuseid oma järeltulija trenni viimiseks - just keelepraktika osas.

Põhja-Tallinna klubi, mille tegevusele on pannud õla alla nii linnaosavalitsus kui ka tuntud elektrimootoritootja Volta, viib veel praegu oma treeninguid läbi tagasihoidlikul kooliväljakul Stroomis, ent uue aasta algusest hakkavad nad tegutsema vastvalmival ning täismõõtmetes Sõle jalgpallistaadionil.

"Meie suurem eesmärk on jõuda täiskasvanute klassis Eesti tippu. Tahaks loota, et see juhtub kolme-nelja aasta jooksul," selgitas endine Eesti koondise kapten Hepner. Ta lisas, et hetkel pole veel kindel, millisest liigast peagi loodav esindusmeeskond kevadel tippu ronimist alustab.

Volta põhimeeskonna peatreeneriks saab viis aastat tagasi Eesti koondise EM-i playoffi tüürinud Tarmo Rüütli, kes tegeleb sarnaselt Hepnerile juba praegu ka noortega.

"Mulle siin meeldib. Jalgpall on jalgpall. Ma pole tõesti laste treenimisega sisuliselt tegelenud - noortegrupid olid mul viimati vist 50 aastat tagasi -, aga ega see töö ei erine nii palju meeste treenimisest. Trennide läbiviimine on ju sarnane, lihtsalt tehniline pagas pole noortel veel samasugune," ütles Rüütli.

Vaata, mida huvitavat rääkisid Hepner ja Rüütli intervjuus Delfile!