"On kahju, kui sulle lüüakse kaks sellist väravat - üks kaheldavast suluseisuolukorrast ning teine kindlast veast. Ma ei süüdista kohtunikke, aga paratamatult on sul vaja rohkem õnne, et võõrsil korralik tulemus kokku panna," rääkis Pehrsson Eesti ajakirjanikele Wembley staadionil.

"Emotsionaalselt oli eelkõige esimene värav väga raske. Oleksime võinud riietusruumi tulla ja oma esitusega ning eriti tulemusega rahul olla, ning mõelda, kuidas me saaksime olla ohtlikumad ja paari asja muuta."

Kaitse seisukohast tulime me Pehrssoni arvates hästi toime. "Meie fookus oli hästi kaitsta ja proovida kontrarünnakutest midagi ehitada, ning ühtlasi üritada mängu oma pallivaldamisega kontrollida. Arvan, et kaitsesime terve mängu hästi. Kontrarünnakutel ei olnud me aga piisavalt oskuslikud ja kiired. Oleks olnud enesetapp minna inglaste vastu kõrget pressi tegema ja ennast avada. Nii võinuks skoor olla lõpuks palju suurem kui 2:0," sõnas rootslane.

Pehrsson nentis, et edasipääsulootused EM-valiksarja play-off'i on nüüd lõplikult kustunud (ehkki matemaatiliselt on veel võimalik, kui San Marino võidaks Sloveeniat viie väravaga ja meie alistaksime Šveitsi - G.L.) ning oma šansi lasime me käest võõrsilmänguga San Marinos.

"Peame tunnistama, et meie halvim periood - kui vaadata meeskonna kvaliteeti ja mängijate mänguaega klubides - oli viimane veerand. Kaotasime oma võimaluse play-off'i jõuda, kui me ei suutnud San Marinot võita. Leedu mängu kohta saab öelda, et oli väga tasavägime kohtumine, aga me ei mänginud sellisel tasemel, nagu sel septembril ja oktoobril."

Lõpetuseks kiitis Pehrsson täna väravasuul nii mõnegi värava ära hoidnud Mihkel Aksalut. "Ma arvan, et ta oli suurepärane. Ta tegi mõned head tõrjed, mida oli palju rohkem, kui keegi oleks oodanud."