"Ütlesin ilmselt etteruttavalt 2009. aastal, et see, milleks mind palgati, on vähemalt kümne aasta töö, seega lahkun võib-olla kaks aastat liiga vara. Sellegipoolest usun, et koondis vajab uut peatreenerit ja uut energiat - see aeg saabub varem või hiljem. See polnud liiga väsitav töö, aga raske siiski. Ma ei kaotanud kunagi entusiasmi ega kirge, aga naiskonnal on vaja uut tõuget," ütles Boanas pärast tänast pressikonverentsi Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Oleksin tahtnud veel mõneks aastaks tehnilise direktori rolli jääda, aga situatsioon on paraku selline, et see pole võimalik," viitas Boanas perekondikele põhjustele, miks ta alaliselt tagasi Inglismaale naasma peab.

Boanas rõhutas, et nende kaheksa aastaga on Eesti naiste jalgpallis tema eestvedamisel palju ära tehtud. "Olen näinud mängijate arengut, tüdrukute jalgpallifestivalid on kasvanud, olen näinud naeratusi nende nägudel - see polnud seal, kui ma siia tulin. Meil on mängudel mitu kohtunikku. Palju tööd on veel vaja teha, aga suur vastutus lasub ka klubidel. Naiste jalgpall on klubi lahutamatu osa, ka kogukonna kaasamise mõttes, ja kui nad sellest ühel hetkel aru saavad, hakkavad nad nägema sellega kaasnevaid kasusi," sõnas Boanas.

Uue peatreeneri valimisel ja määramisel polnud Boanasel palju sõnaõigust. "See oli juhatuse otsus, aga ma saan nende filosoofiast aru. Kõige tähtsam on, et ta ise seda tahab. Usun, et tal on selleks piisavalt kirge. Ta (Zelinski - toim) enda nainegi on jalgpallur. Ta on käinud juba naiste ja tüdrukute mänge vaatamas ning vaadanud ka videoid. Ta on kursis probleemidega, mis ta teele satuvad - näiteks meil oli mõned väga hea kvaliteediga mängijad, keda me Inglismaa mänguks kasutada ei saanud, kuna nad töötavad kohvikus ja omanikud polnud nõus neid vabaks laskma," tõi Boanas välja kurva tõe, et alati ei pruugi tugeva koosseisu kokku saamine sõltuda ainult peatreenerist.

Boanas oleks oma mantlipärijaks nimetanud koondise abitreeneri Katrin Kaarna, kuid Eesti Jalgpalli Liidu juhatus arvas teisiti. "Mina isiklikult oleksin tahtnud, et mu töö võtaks üle 13 aastat abitreenerina töötanud Katrin Kaarna. Juhatus arvas, et ei ole veel tema aeg, aga ma loodan, et ta saab selle tulevikus. Võib-olla ta polnud selleks paar aastat tagasi valmis, aga nüüd kindlasti on. Ta on kahe aastaga tõesti küpsemaks saanud," rääkis ta.

"Zelinski kasuks räägib fakt, et ta on eestlane ja tunneb mängu. Ta pole küll peatreener olnud ega ühtegi naiskonda juhendanud, aga seda pole võimatu õppida. Tal on kindlasti vaja infrastruktuuri ja abijõude ning ta saab sellest ka ise aru. Võid saada kultuurišoki, kui sa varem seda tööd teinud pole. Aga olen veendunud, et ta annab endast parima," lisas Boanas.