Väljavõte adidase pressiteatest:

Beau Jeu („ilus mäng”) on tihedalt seotud järgmise aasta mängude toimumise riigi Prantsusmaaga. Pallil on Prantsusmaa lipuvärvid sinine, valge ja punane ning hõbedased triibud, mis viitavad UEFA Euroopa meistrivõistluste ihaldatud auhinnale. Samuti on pallil selgelt näha tähed E – U – R – O ja numbrid 2 – 0 – 1 – 6.

Adidas kasutas 18 kuud kestnud arendustegevuses armastatud ja kõige enam katsetatud Brazuca FIFA maailmameistrivõistluste ametliku palli elemente, millele EURO mängudeks lisati prantsusepäraseid jooni. Beau Jeu puhul on kasutatud Brazuca palli paanide uuenduslikku paljukiidetud kuju ning täiustatud pinna struktuuri ja haarduvust mängija jalatsi või väravavahikindaga ja parandatud õhus lendava palli nähtavust.

Beau Jeu antakse kõikidele võistlevatele jalgpalliföderatsioonidele ametlikult üle 2015. aasta novembris, et mängijad saaksid 2016. aasta juunis algava turniirini jäänud kuue kuu vältel treenida ja palliga harjuda.

18 kuu jooksul, mil pall välja töötati, on seda katsetanud ja tagasisidet andnud paljud Euroopa tippjalgpallurid, nende seas Walesi koondise ründaja Gareth Bale, kes kinnitab: „Olen juba katsetanud Beau Jeu’ga kauglööke, sööte ja triblamist. Pall on suurepärane. Ootan kannatamatult turniiri algust.”

Hispaania väravavaht Iker Casillas kiitis samuti palli: „Meil on olnud võimalus kasutada Beau Jeu’d intensiivses treeningus. Väravavahi jaoks on oluline harjutada palli püüdmist, tõrjumist, suunamist ja viskamist. Beau Jeu on EURO 2016 mängudeks suurepärane pall!”