„Esimese 15 minuti järel ütlesin endale: alustasime halvasti, aga pääsesime. 45 sekundit hiljem tuli värav standardolukorrast, milleks olime valmistunud - see oli väga halb. Samuti nägi igaüks, et jäime hätta vasakul äärel ning kulus aega, kuni suutsime sellele probleemile väljakul reageerida," lahkas Pehrsson esimest pooltundi, millega mängu saatus otsustati.

Rootslane ei nõustunud, et kolme keskkaitsjaga uus taktikaline joonis ebaõnnestus ja osalt seetõttu ei suudetud ise rünnakul teravusi luua. Pehrsson mainis hoopis, et kasutatud taktikaline joonis võib olla üks neist, millega ka tulevikku vaadata.

„Võõrsil Šveitsi tugevuse meeskonna vastu sa ei saagi teisiti, kui mõelda kaitsvalt ja püüda esmajärjekorras nende käikude sulgemisele. Vähemalt mina ei usu jalgpalli, kui tormata taolistes kohtumistes pimesi rünnakule," selgitas Pehrsson. „Lähtusime nii vastase tugevusest, enda mängijate parimatest positsioonidest kui soovist Šveitsi veidi üllatada - vahel tuleb langetada julgeid otsuseid. See ei õnnestunud meil ideaalselt, aga ei saa ka öelda, et kaotasime seetõttu."

Viis mängu ja üks värav valiksarjas - kus on tabamused? Pehrsson: „See statistika on fakt, ja mul pole sinna midagi lisada. Ma ei tea, kus nad on. Aga minu arvates olime täna ründefaasis paremad kui näiteks Inglismaa vastu."