Sarnaselt kolme päeva tagusele kohtumisele Kreekaga sai Eesti kirja napi 0:1 kaotuse. Kuidas Vassiljev neid kahte mängu võrdleb? "Seis oli sarnane. Tänane mäng oli võrdsem kui Kreekaga. Vastased olid ees konkreetsemad ja sellest tuli ka värav. Me küll üritasime ja üritasime, aga kui ma ei eksi, siis isegi väravale ei saanud pihta. Eks siin ole ka objektiivsed põhjused - kahjuks meie ründemängijad kas ei mängi klubides palju või ei löö väravaid, seetõttu on enesekindlust puudu," lahkas 34-aastane maestro.

Tipuründes alustas seekord Henri Anieri asemel Sergei Zenjov. Kas see variant sobis väljakule paremini? "Treenerid hindavad kindlasti seda, aga plaan, mis oli enne mängu, töötas. Mobiilne ja kõrge press andis meile rohkem võimalust palliga mängida ja sundis Soomet pikki sööte andma. Mõnikord olime nendega hädas, aga üldiselt see toimis. Üks apsakas tuli sisse. Olime mängus sees ja kohtumise algus ei olnud see, mis oli Kreeka vastu, kus vastased selgelt domineerisid."

Eesti teenis Soome vastu tohutult palju standardolukordi ning kuigi peatreener Martin Reim Vassiljevi tsenderdusi kiitis, ei suudetud neist korralike pealelöökideni jõuda. Üheksa nurgalööki ning veel ports karistuslööke, aga tulemuseks ikka baranka - ümmargune null.

"Kui nendest olukordadest ei tule ühtegi lööki, siis peame selle peale mõtlema ja leidma selle mehe või mehed, kes nendest tsoonidest löögile jõuab. Kahjuks oli mõnikord oli tsenderdustega probleeme, aga täna oli ka normaalseid palle palju - paraku jõudsid soomlased nendeni esimesena," nentis ka Vassiljev.

"Mängutaset meil on - mõnel hetkel peame rohkem enesekriitilised olema. Täna võime öelda, et kui me tahame selliseid mänge võita, siis meie finishing oli allapoole taset."