„Meie esialgne plaan oli ideaalilähedane, nüüd on vaja natuke pingutada. Aga eks see käib asja juurde, otsustava tähtsusega see hilinemine kindlasti ei ole,“ rääkis Rüütli.

Eesti jalgpallikoondise tšarterlend Tallinnast Rumeenia pealinna Bukaresti oleks pidanud toimuma eile hommikul kell üheksa, kuna pallureid sõidutama pidanud Estonian Airi lennukit oodati aga enne seda tagasi Moskvast, lükkus väljalend kella 12.40 peale.

Koondis jõudis Bukaresti kella poole nelja paiku pärastlõunal ja sõitis sealt hotelli. Õhtul kell 19 teevad koondislased mängueelse treeningu. Mäng ise toimub homme õhtul algusega kell 21.

Rumeenial on enne viimast mängu säilinud ka lootus lõpetada alagrupp teisena Hollandi järel ja seega jõuda ka play-off’ile. Neil on Türgiga sarnaselt 16 punkti, kuid parem väravate vahe hoiab türklasi alagrupis teisel kohal. Rumeenia peab seega edasipääsuks Eestit võitma, kuid neile piisab ka viigist, kui Türgi Hollandile kaotab.

„Pinge on õhus, see tähendab, et homme saab kindlasti olema huvitav õhtu,“ nentis Rüütli. „Meie jaoks saab see nii või naa olema raske mäng, meile sellest lisapeavalu ei sünni, et nemad kindlasti võitma peavad. Pigem on see nende peavalu, et kuidas nüüd Eestile võimalikult palju väravaid lüüa. Meie teeme, mis suudame, et mitte kaotada.“

Koosseisu kohta ei soovinud Rüütli tavapäraselt eriti palju öelda. „Nimesid ei taha nimetada, kuid mõnda kohta võite ise arvata. Üritan platsile panna suht värske koosseisu. Usun ka nendesse mängijatesse, kes ei osalenud viimases kodumängus,“ viitas ta.

Peatreeneri sõnul on Ungaris kuu aega tagasi suure kaotuse toonud eksimused põhjalikult läbi arutatud. „Oleme kõik läbi arutanud ja üritanud kõiki asjaolusid arvesse võtta. Proovin kõiki võimalikke ideid rakendada, et ei juhtuks sama, mis Ungaris juhtus.“

Tema sõnul on mängijad saanud pärast Türgi mängu ka korralikult puhata ja taastuda. „Kuigi eks seda näitab lõplikult alles mäng, kuidas nad on suutnud taastuda. Ütlesin mängijatele ka enne puhkepäeva, et see on teie enda professionaalsuse küsimus, kuidas puhkate ja toitute. Kui teete seda õigesti, siis see aitab teid. Loodan, et nad tegid seda. Kuid üldiselt ma pärast Türgi mängu vaimset väsimust ja haput olekut ei näinud.“