Peatreener Martin Reim on viimastel päevadel vihjanud, et tahab võimaluse enda tõestamiseks anda Bulgaaria esiliigas leiba teenivale, endisele FC Levadia keskkaitsjale Artjom Artjuninile, kes viimati käis Sinisärkide eest väljakul 1419 päeva tagasi ehk 27. detsembril 2014, mil Eesti kohtus maavõistlusmängus Katariga ja kaotas 0:3. Eesti peatreener oli siis veel Magnus Pehrsson. Reim Artjuninile koondisekutset saatnud ei olegi.

Vajadus Artjunin koosseisu kutsuda tulenes eelkõige Ragnar Klavani vigastusest ja Nikita Baranovi tänasest mängust eemalejäämisest kaartide tõttu. Lisaks on vigastusega väljas Karol Mets.

Delfi ennustab, et suures osas toetub Reim viimase mängu taktikale 4-1-4-1, mis vähemalt väravate löömise osas toimis (Lillekülas tehti Ungariga 3:3 viik - toim). Küsimus on vaid, kes asendab Baranovit ja Metsa. Meie pakume, et täna üles antava külalismeeskonna algrivistus on järgmine: Mihkel Aksalu; Taijo Teniste, Artjom Artjunin, Joonas Tamm, Artur Pikk; Artjom Dmitrijev; Siim Luts, Ilja Antonov, Konstantin Vassiljev, Henrik Ojamaa; Henri Anier.

Nüüd Ungari juurde... Kahekordsel MM-i finalistil on samuti vigastustega probleeme. Sarnaselt Eestile on nad ilma kolmest põhimehest. Ründeliinist langes neil möödunud nädalavahetusel Bundesligas saadud vigastuse tõttu ära Freiburgi klubi ründaja Roland Sallai, kes oli kõigis senises neljas Rahvuste liiga mängus alustanud algrivistuses. Selle halva uudise kompenseerib aga koondise kogenuima mehe, ääreründaja Balázs Dzsudzsák (96 mängu, 21 väravat) naasmine meeskonda pärast viiekuulist eemalolekut.

Eile teatas Ungari jalgpalliliit veel kolmest vigastatust. Teisipäevaõhtusel treeningul olid endale liiga teinud poolkaitsja Daniel Gazdag (debüüt tegemata) ja paremkaitsja Gergő Lovrencsics ning haigus tabas esiväravavaht Péter Gulácsit, mistõttu kutsuti viimasel hetkel koondisse Budapesti Honvedi klubi puurilukk Gróf Dávid. Kõhuviirusega kimpus Gulácsi, kelleta Ungari mängis viimati 26. juunil 2016, lahkus koondise laagrist ning teda oodatakse tagasi pühapäevaseks mänguks Soome vastu. Lovrencsics on olnud osaline kõigis senises Rahvuste liiga kohtumises peale ühe (võõrsil Kreeka vastu). Lillekülas vahetati ta välja 80. minutil.

Toome Ungari eeldatava algkoosseisu (Ungari meedia põhjal) välja koos meeste koduklubidega: Väravavaht: Dénes Dibusz (Ferencvaros), kaitsjad: Barnabás Bese (Le Havre, Prantsusmaa), Willi Orban (Leipzig, Saksamaa), Tamás Kádár (Kiievi Dinamo, Ukraina), Mihály Korhut (Hapoel Be'er Sheva, Iisrael), kaitsvad poolikud: Ádám Nagy (Bologna, Itaalia), Máté Pátkai (MOL Vidi), poolkaitsjad: Dominik Nagy (Varssavi Legia, Pool), István Kovács (MOL Vidi), Balázs Dzsudzsák (al-Ittihad Kalba, UAE), ründaja: Ádám Szalai (Hoffenheim, Saksamaa).

Ungari ja Eesti kohtumine algab 23 700 pealtvaatajat mahutaval Groupama Arenal Eesti aja järgi kell 21.45. Ungari mängib punastes särkides ja valgetes pükstes, Eestil on sinised särgid ja mustad püksid.