"Kõik on hästi. Mängijad on värsked, reis läks plaanide kohaselt. Mul ei ole millegi üle nuriseda," alustas Pehrsson mängueelset pressikonverentsi.

Milliseks kujuneb homne valikmatš? "See sõltub mitte ainult meist, vaid ka vastasest, nii et seda on raske ennustada. Loodan näha mängu, kus meil on rünnaku ja kaitse vahel hea tasakaal ja kus suudame Bosniale ka võõrsil lahingu anda. Peame kaitses olema agressiivsed ja palliga oma võimalused ära kasutama, mitte initsiatiivi kiirelt vastasele tagasi andma."

Kuidas pigistada parim välja Konstantin Vassiljevist? "Peame meeskonnana hästi mängima. Muidugi on ta meie rünnakul võtmemängija, kõik teavad seda, aga talle palli toimetamiseks peame tiimina hästi mängima. Viimasest valikmängust on möödas 10 kuud ning loodan, et näeme nüüd, kuidas ta järgmise käigu sisse lükkab."

Kas meeskond on endale uueks valiktsükliks seadnud ka kindla punktilise eesmärgi? "Ma ei usu, et see meid aitaks, kui kindla numbrilise eesmärgi seame. Kõik tuleme siia MM-ile kvalifitseeruma. Minu jaoks on eesmärk igas mängus sees olla ja iga võimalust kasutada, et punkte võita, alustades juba homsest."

2008. aastal samal staadionil saadud 0:7 kaotust pole Pehrsson valmistumisel üldse kasutanud, et mitte tekitada negatiivseid emotsioone. Meeskonna kapten Ragnar Klavan ei ole samuti kaheksa aasta tagusele katastroofile mõelnud.

"See oli nii suur trauma, et olen suutnud kõik mõttes ära blokkida," muigas Klavan, kes on enda sõnul vigastusest paranenuna täielikult mänguks valmis. "Praegu on kõik hästi läinud ja tunnen ennast hästi.

Vigastus oli tõsine ja samas ei olnud tõsine. Põlvemenisk õnneks tõsiselt vigastada ei saanud. MRI-skännid olid korras, nii et oli aja küsimus, mil valu üle läheb."

Kas Eesti oleks homme viigiga rahul? "Kindlasti, vaadates, kui tugev on Bosnia ja et mängime võõrsil."

Bosnia ajakirjanikud tundsid huvi selle vastu, kas Klavan Edin Džeko katmises ka eraldi valmistub. Eestlane jäi seepeale aga napisõnaliseks. "Tean, et ta on hea mängija ning lõi meie vastu Ameerikas värava."

Eesti vasakkaitsja Artur Pika sõnul on sinisärkide kindlaks prioriteediks kaitsetöö. "Bosnia on väga hea tiim, väga ründav. Nad mängivad kodus ja tahavad lüüa väravaid. Meie kõige tähtsam ülesanne on kaitsetöö, sellest sõltubki tulemus."