"See on asi, mis peab mängijate seest ise tulema. Tegelikult on mängus veel väga palju - meie enda au! Koondis ei ole see koht, kus peaks kedagi motiveerima," rääkis Reim Ateena olümpiastaadioni pressikonverentsisaalis. "See on koht, kus iga mängija saab ennast tõestada ja näidata. Meil on rida mängijaid, kes on kõva häälega välja öelnud, et nad otisvad uut klubi. Ma ei leia, et oleks paremat motivatsiooni, et tõstada: ma saan sellisel tasemel hakkama."

Reim kinnitas, et muudatusi neljapäevase Ungari mänguga võrreldes algkoosseisus kindlasti tuleb, kuid täpsemaid kaarte avada ei tahtnud.

"Meil ei ole küll otseselt millegi nimel võidelda. Koht tabelis on kindel ja teada, et me D-liigasse langeme. Teisest küljest on meie soov viimane mäng väärikalt ära pidada ja anda Kreekale kõva lahing. Läheme kindlasti väljakule mõtetega, kuidas see mäng võita," sõnas ta. "Vahetusi kindlasti tuleb, aga milliseid täpselt, ei tahaks praegu välja hõigata. Meil on täna alles esimene treening pärast viimast mängu, kus me saame mängijatest ülevaate."

Treeneri käekirja on põhjalikult analüüsitud

Kreeka koondis mängib homme alles teist kohtumist oma uue peatreeneri Angelos Anastasiadise juhendamisel. Reimi sõnul ta meeskonna üldist väljanägemist ja stiili kardinaalselt muutnud pole.

"Kindlasti tekib iga treeneriga mingisugune uus hingamine ning mängijatel on vaja end rohkem tõestada ja näidata. Suures pildis on Kreeka ikka sarnane sellele, nagu nad ikka on olnud. Erinevused tulevad sisse mõnede üksikute mängijate pealt, kes varem pole koondises olnud. Mingid ülesanded võivad olla teised, aga kindlasti väga teistsugune võistkond ei ole," rääkis Reim.

Reim lisas, et Eesti koondise treenerite tiim on uurinud Anastasiadise käekirja tema eelmistes ametites. "Kuigi ta mõnda aega oli üldse ilma tööta, siis valdavalt on ta oma eelmistes klubides kasutanud sarnast skeemi nagu Kreekas, 4-4-2. Ta ei ole ekstreemseid formatsioone mänginud," märkis ta.
Mul on üks jõulusoov: et seda novembrit ei oleks üldse kalendris. November on Eesti koondisele olnud alati kõige raskem aeg.
Martin Reim

Reim soovis veel parandada oma Budapestis mängu järel antud kommentaare, öeldes küll, et tegu oli Eesti halvima mänguga selles Rahvuste liiga tsüklis, kuid esimesed paarkümmend minutit polnud mängupildid väga vigagi. "Peaksin oma peale mängu antud kommentaare parandama. Üleeilne mäng oli meie kindlasti selles sarjas kõige kehvem, aga esimesed 20 minutit olime korralikult mängus. Pärast seda tulid väga lihtsad pallikaotused ja seoses meie passiivsusega ründes hakkas meie mäng aina rohkem lagunema," lausus Reim, korrates veelkord juba enne Tallinnast väljalendu öeldud mõtet, et Rahvuste liiga mängud sattusid meie jaoks väga halvale perioodile.

"November on Eesti jalgpallile väga keeruline aeg. Läbi aastate on kõik novembrikuu mängud väga keerulised olnud. Võtame kasvõi eelmise aasta Soome, Belgia või San Marino mängud. Mul on üks jõulusoov: et seda novembrit ei oleks üldse kalendris. Peame sellest üle olema, oma olukorda paremini tajuma. Ka Ungari mängus oleks pidanud mingil hetkel mõtlema sellele, kuidas mitte kõige ilusama mänguga värava lukku panna ja seisu hoida."

Kahene või kolmene kaitseliin?

Viimastel Eesti koondise pressikonverentsidel on ajakirjanikel juba tavaks saanud Reimilt pinnida, kas väljakule minnakse kolme- või kahemehelise kaitseliiniga. Ungaris mängiti kahesega, kuid nüüd laiendab meil keskkaitsjate valikut mängukeelust vabanenud Nikita Baranaov. Kuid nagu alati, ei soostunud Reim ka täna oma mänguplaani avaldama.

"Kolmemeheline keskkaitse on üks variantidest, kuna meil on olemas mängijad, kes on kolmest liini mänginud. Kõik sõltub, mis hinnangu me anname ründajatele - kas peame neile kõigile leidma koha väljakul. Valikute küsimus. See oleneb ka vastasest, kelle käike me peame olema valmis kinni panema. See kõik annab ühele ja teisele formatsioonile plusse ja miinuseid. Peame leidma ideaalse lahenudse, mis toob edu. Selleks on ka tänane viimane treening," vastas ta.

Pärast Reimi ajakirjanike ette toodud Baranov jätkas samal teemal: "Me ei tea seda veel sada protsenti (kas mängime kahe või kolme keskkaitsjaga - toim). Minul eelistus puudub. Klubis mängin kahese liiniga, koondises olen mänginud mõlemat. Treener otsustab."

Kreeka ajakirjanikud uurisid Baranovilt veel motivatsiooni kohta. "Kui sa esindad oma riiki, ei ole küsimustki - sa pead näitama fännidele, et tahad võidelda. Meil pole selles grupis enam mingit võimalust, aga iga mäng on uus ja annab võimaluse oma esitust parandada. Oleme Kreekaga viimasel kahel aastal mitu korda mänginud. Teame nende tugevusi ja nõrkusi. Uus võimalus tuleb homme."

Kohtumine Kreekaga on Eestile sellel aastal viimane. Matš Ateena olümpiastaadionil algab kell 21.45. Delfi vahendab mängu kulgu otseblogis.