Naiste koondis alustas septembris EM-valiksarja mängudega, võõrustades Serbia ja Inglismaa naiskondi. Uue valiksarja algusega seoses tutvustame mängijaid, kes kuuluvad Eesti naiste jalgpallikoondise valikusse.

Koondise järgmised mängud toimuvad oktoobri lõpus, kui võõrsil peetakse kaks EM-valikmängu Bosnia ja Hertsegoviina ning Serbia vastu.

Daniela Mona Lambin
(Eesti koondises 26 mängu)

Debüüt koondises
1. mai 2011. Minu esimene mäng naiste A-koondise särgis oli Inglismaa kolledžite naiskonna vastu. Olin väga elevil ja uhke, et sain kanda koondise särki! Vaatamata 0:1 kaotusele, sujus kokkumäng kenasti ja sain sellest hea emotsiooni edasisteks mängudeks!

Parim mälestus seoses koondisega?
Häid mälestusi on palju. Kui pean valima kõige erilisemad mälestused, siis on nendeks kindlasti Hiinas ja Venemaal Kaasanis peetud universiaadid ning Eesti-Itaalia valikmäng eelmisel aastal, kus meile kaasa elama oli kogunenud suur hulk publikut. Need on väga uhked ja kordumatud elamused!

Mida ootan EM-valiksarjalt?
EM-valiksarja ülejäänud kohtumisi ootan põnevusega, kuna tegu on meie jaoks huvitava alagrupiga ning oleme seni näidanud head mängu. Eelseisvad kohtumised sel sügisel Serbia ning Bosnia ja Hertsegoviinaga võõrsil on kindlasti mängud, millest meil on hea võimalus tuua punktid koju, ma ei kahtle selles!

Sinu sõnum noortele: miks peaksid tüdrukud valima just jalgpallitrenni?
Jalgpall on väga mitmekülgne spordiala, mis peale lõbusa kollektiivse tegevuse arendab nii füüsilisi kui ka vaimseid omadusi. Mängimine pakub alati põnevust ning väljakul toimuv on erakordne! See on see, mis teeb jalgpallist nii erilise ja nauditava mängu ning miks mitte olla osa sellest!