Liider kohtus Nõmme BSC Triobeti võistkonnaga ning saavutas juba esimesel poolajal turvalise neljaväravalise eduseisu. Pärast seda, kui teise poolaja alguses löödi veel viieski värav, oli võitja küsimus selles kohtumises lõplikult otsustatud.

Pärast seda õnnestus vastastel mäng mõnevõrra võrdsustada ning lõppseis kujunes küll suureskooriliseks, kuid mitte nii ühepoolseks – 9:5. Võtjatelt lõid kaks väravat Oleg Kaljurand ja Boriss Poddubnõi.

„Vaatamata sellele, et kohtusime ühega autsaideritest, andsime endile aru, et kõrgemas liigas nõrku vastaseid põhimõtteliselt ei ole,“ kommenteeris FC Cosmose esindaja Boriss Šipunov.

„Seda enam, et liidri vastu tulevad kõik võistkonnad erilise häälestatusega. Kuid mängijad said mänguks seatud ülesandega hästi hakkama,“ lisas tema.

Teises kohtumises sai valitsev Eesti meister Anži võõrsil raske 2:0 võidu Sillamäe Dina üle. Seejuures löödi mõlemad väravad alles mängu lõpus. Mäng Narva Unitedi ja Maccabi vahel jäi aga hoopis ära – pealinna võistkond sai kirja tehnilise kaotuse.

FC Cosmos jätkab seega tabeli liidrina ning vahe lähimate jälitajatega on kasvanud juba 5 punktini. Tõsi, üks üheksanda vooru mäng Augur Enemat ja Rummu Dünamo võistkondade vahel on edasi lükatud. Nii et teoreetiliselt võib ühte mängu varuks omav Augur tõsta liidrist kõigest kolme punkti kaugusele.

Võistkondade järjestus pärast IX vooru:

FC Cosmos 22 punkti
Anži 17
Dina 17
Augur Enemat 16*
Narva United 16
Rummu Dünamo 6*
Nõmme BSC Triobet 4
Maccabi 3

* Auguril ja Dünamol on üks mäng vähem peetud