Teatavasti paljastas eetikakomisjon kuu aega tagasi avaldatud raportis altkäemaksujuhtumi, kus selgus, et Blatter tegi 2011. aastal Platinile 2 miljoni euro suuruse pangaülekande. Mõlemad mehed on väitnud, et nende vahel oli varasemalt sõlmitud suusõnaline kokkulepe, mille kohaselt oli 2 miljoni eurot tasu aastatel 1998 - 2002 tehtud konsultanditöö eest. Antud selgitust eetikakomisjon siiski uskuma ei jäänud.

"Sul võivad olla suulised kokkulepped. Taaskord pöördume apellatsioonikomitee ja rahvusvahelise spordiarbitraaži (CAS) poole. Siin võis küll olla tegu administratiivse veaga, kuid eetikaga pole siin midagi pistmist. Meie süü ei ole üheselt tõestatav ja kui seda ei saa tõestada, siis ei saa kedagi ka süüdi tunnistada," rääkis Blatter tänasel pressikonverentsil.

Ta jätkas: "Isegi kui mul on tegutsemise keeld, olen ma ikka president. Ma kahetsen, kuid ei tunne häbi. Palun vabandust - palun vabandust selle eest, et FIFA presidendina olen ma justkui pall, keda võib lihtsalt taguda. Mul on jalgpalli pärast kahju. Mul on kahju nende 400 ja enama FIFA töötaja pärast. Mul on kahju, kuidas minuga käitutakse maailmas, kus peaksid domineerima humanitaarsed väärtused."

Blatter kinnitas ka selgesõnaliselt, et tänase otsuse ta vaidlustab: "Võitlen enda ja FIFA nimel."

Pressikonverentsi lõpetuseks lausus FIFA president meediaesindajatele paljutähenduslikult: "Ma tulen veel tagasi."