Mängija klubiotsingutega seotud Marko Välja kinnitas Soccernet.ee-le, et Purje sõitis teisipäeval USA-sse ning esialgne testiperiood kestab ühe nädala.

"Poolteist kuud tagasi sai teda tutvustatud Salt Lake'ile ja nad võtsid kohe asjast kinni, Ats meeldis neile koheselt," selgitas Välja ameeriklaste huvi. "Nad tahtsid teda kohe sinna saada, aga erinevatel põhjustel lükkus see edasi. Huvi oli pidev ja kui nad hiljuti uuesti küsisid, siis leppisime kokku, et ta sõidab sinna."

Purje on juba jõudnud osaleda treeningmängus Brigham Young University ülikoolivõistkonna vastu, mängides pool tundi ning teenides kiidusõnu. Klubi ülddirektor Garth Lagerwey ütles aga, et kuigi koosseisus on üks vaba koht, palgatakse uus mängija vaid juhul, kui ta on selgelt parem kui praegused. "Samuti peame silmas meeskonna keemiat," lisas ta.

Real Salt Lake on alustanud uut MLS-i hooaega võidu ja kaotusega, millega ollakse läänekonverentsis keskmike seas. Joel Lindpere koduklubi New York Red Bulls kuulub idakonverentsi.