“Treeninglaager Türgis möödus suurepäraselt, uus meeskond jättis väga hea mulje. Mängijad olid väga sõbralikud ja mind võeti soojalt vastu. Alguses võttis kiirema tempo ja BATE treennidega kohanemine pisut aega, aga sain kõigega hakkama. Olin väga õnnelik kui kuulsin, et klubi otsustas mulle lepingut pakkuda,” ütles BATE-ga kolmeaastase lepingu sõlminud Eesti koondislane Levadia koduleheküljele.

Pikk loodab, et vaatamata tõsisele meeskonnasisesele konkurentsile suudab ta BATE rivistuses kanda kinnitada. “Meeskond on väga hästi komplekteeritud, igale kohale valitseb tugev konkurents. Vasakkaitsja kohal on minu peamiseks konkurendiks varem keskväljal mänginud Maksim Volodko, samuti üks noorem mees. Annan endast parima, et BATE eest võimalikult palju mänguaega saada,” lisas Pikk.

Siinkohal olgu lisatud, et BATE müüs oma põhivasakkaitsja, serblase Filip Mladenovići talvel 1,5 miljoni euro eest Saksamaa Bundesliga klubile 1.FC Köln.

BATE peatreener Alyaksandr Jermakovitš andis Pikale teada, et oodab temalt kõva kaitsetöö kõrvalt ka rünnakute toetamist. “Suhted uue peatreeneriga on head, sain aru mida ta minult edaspidi ootab. Peatreener tahab, et lülituksin julgelt rünnakutele ja aitaksin edurivi,” lisas Pikk.

Artur Pika karjäär algas kodulinnas Tartus JK Merkuur-Juunioris, seejärel liitus ta FC Velldorisega ning siis omakorda FC Levadiaga. Vahepeale mahtus ka laenuperiood Tartu JK Tammekas. FC Levadia jaoks on Artur Pikk klubis treenitud mängija ehk KTM.

“Olen FC Levadiale nende aastate eest väga tänulik, see oli väga ilus aeg. Loodan, et klubil läheb algaval hooajal hästi, hoian meeskonnale pöialt,” ütles Pikk.

“Minu siirdumine UEFA Meistrite Liigas mängivasse klubisse näitab taaskord, et FC Levadiast on võimalik kõrgemale tasemele edasi liikuda. Loodetavasti innustab see omakorda uusi noormängijaid Levadiasse tulema,” lisas vasakkaitsja.