Treeneri vahetus on märkimisväärne, kuna suvel toimub Tallinnas U19 jalgpalli EM ning Euroopa parimate vastu astub koondis Pijpersi käe all.

Pijpers oli Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener aastail 2000 kuni 2005. Ühtlasi juhendas ta samal ajal FC Flora jalgpalliklubi. Eestist edasi liikus tänaseks 52-aastane hollandlane Kasahstani koondise etteotsa. Eelmisel aastal palgati ta jalgpalliliidu tehniliseks direktoriks, kes vastutas noortekoondiste sportliku poole eest.

Hollandlase sõnul on tema nimetamise üle U-19 koondise etteotsa arutatud umbes viimased paar nädalat.

"Jalgpalliliidule tundus, et meeskond ei ole edasi arenenud ega oodatud sammu edasi astunud. Mul oli alguses raske seisukohta võtta, sest olin neid mängimas näinud ainult Balti turniiril (eelmise aasta juunis - toim). Eelmisel nädalal käisin ka Belgias koondisega kaasas," rääkis Pijpers Eesti meistriliiga hooaja avamisüritusel Kumu kunstimuuseumis.

"Kuulasin veelkord alaliidu mõtteid ja Franki omi ning sellest hetkes peale võis öelda, et midagi on toimumas. Pidime kuidagi tagama selle, et areng oleks püsiv. See on ka põhjus, miks me sellise otsuse vastu võtsime."