"Pärast mängijakarjääri lõppu kolisin oma naise pärast Inglismaale," sõnas Oper intervjuus klubi kodulehele. „Mul oli Eestis jalgpallikool, millel oli kontakt Bolton Wanderersiga. Dave Bailey ja Dave Fitzgerald (praegused Stanley treenerid) olid seal tööl ja sedasi saingi nendega tuttavaks ja jõudsin siia."

"Olen õnnelik selle üle, mida teha saan. Arvan, et see on õige samm, hea väljakutse," lisas 38-aastane ründaja, kes oli klubis tegev juba varemgi, kuid vaid poole kohaga.

Oper tunnistab, et hakkas treenerikarjäärist mõtlema alles karjääri lõpus Küprosel Famagusta Nea Salamise klubi kapteniks saades.

"Ma ei saa öelda, et ma mõtlesin mängijakarjääri ajal treeneritööle, keskendusin rohkem mängimisele. Seepärast ei teinud ma siis veel endale ka treeneripabereid. Need tegin alles pärast karjääri lõppu."

"Mängijakarjääri lõpu lähenedes hakkas treeneritöö valimine tunduma üha õigema sammuna. Olin oma koduklubis kapten ning hakkasin mõtlema noormängijatele, et anda neile edasi seda, mida olen ise õppinud."