"Hommikuni oli plaan osad mängud siiski Kadriorus pidada, aga oleme otsuse praegu langetanud ja tean, et sisemiselt on see kunstmuru osadele mängijatele väga problemaatiline. Tahame selle ära proovida. Vahel sellised otsused on julged," kommenteeris Tehva otsust.

Tehva sõnas presskonverentsil, et peast käis läbi igasuguseid hulle plaane. Üks neist oli viia kodumängud lausa Haapsallu.

Klubi peatreeneri Sergei Terehhov oli otsusega rahul. "Ma liitusin Kaljuga 2009. aastal ja siis mängis Kalju Hiiul. Kogu see atmosfäär on meeskonda aidanud ja fännid on siia naasmist soovinud. Kuna kunstmuru on vahetatud, ei näe probleemi. Mängime ka fännide jaoks. Kui peame mängima murul, saame EJL-i poolt kaks trenni ka muruplatsil.

Fännide olulisust toonitas ka Tehva. "Fännid elasid meie minekut kõige rohkem üle, et kas tuleme tagasi või ei," sõnas Tehva. "Eestis pole ükski jalgpalliklubi kunstmurul meistriks tulnud - oleme siin, et tõestada vastupidist. Selle hooaja eesmärk on suunatud kõige kõrgemale kohale."

Nõmme Kalju ja Eesti koondise keskkaitsja Alo Bärengrub tõdes, et mängijate hulgas oli suhtumine otsusesse erinev. "Eks vanemad mängijad eelistaksid naturaalse muru peal mängimist, aga siin on räägitud tänapäeva kunstmuru kvaliteedist - see on juba tipptasemel," sõnas Bärengrub. "Usun, et väga hullu ei ole."

Kalju uue hooaja koosseis veel päris paigas ei ole. Terehhov tõdes, et küsimärke on kesk- ja äärepoolkaitses ning ründefaasis. Testimisel viibinud endine Dortmundi Borussia noorteakadeemia mees Kevin Holz peab täna küll kodumaal sünnipäeva, kuid on valmis Kalju huvi korral Eestisse naasma.