"Usun, et neid reegleid (töölepingu sõlmimise reegleid - toim) hakkab suure tõenäosusega kehtestama Inglise ja teiste Briti saarte maade jalgpalliliidud ning need sõltuvad ikkagi pigem jalgpalli arengutest, mis on terve Euroopa jaoks nagunii sarnased, kui sellest, kas Suurbritannia astub euroliidust välja või mitte. Kui astub, saab sellel mingi poliitiline mõju kindlasti Suurbritannia sees olema, aga niikuinii otsib jalgpall üldiselt juba teid, kuidas selles suunas liikuda, kuidas tagada, et puuted jalgpalli selle juurikaga, mis asub inimhinges, oleksid tugevamad ja kuidas see juurikas saaks toitu. Siin mingit jalgpalli jaoks totaalset katastroofi ei tule," rääkis Pohlak.

Pohlak pidas silmas Euroopa Jalgpalliliidus (UEFA) arutlusel olevat plaani selle kohta, kuidas tuua tippklubides pinnale rohkem koduklubis kasvatatud mängijaid.

"Mis konkreetselt puudutab Eestit, siis ma arvan, et Inglise professionaalse jalgpalli turg on meie jaoks oluline, aga siiski me oleme pigem võtnud sihikule Kesk-Euroopa turu, mis on meile kultuuriliselt sobivam ja kus ka konkurents on pigem teistsugune. Sellepärast ei oska ma konkreetselt Eesti jalgpallurite suhtes öelda, et meie jaoks midagi väga palju halvemaks läheks. Meie positsioon seal turul on praktiliselt olematu. Ja kui me nüüd räägime mängijate karjääride planeerimisest, siis meie sihik on ikkagi mujal."

Kuula täispikka saadet SIIT