Pohlak kinnitas, et väiksemas ringis hakatakse eile 0:5 Bosnia ja Hertsegoviinale kaotanud koondise seisu arutama juba homme. Jalgpalliliidu juhatus koguneb ülejärgmisel nädalal. "Kui juhatus otsustab, et Magnusega edasi minna ei ole mõistlik, peame ju kohe paika panema ka selle, kes tema asendajaks saab, sest järgmised mängud on ukse ees," ütles ta.

Milliseid üldistusi ja järeldusi oskad koondise toimimisest teha pärast pika protsessi viimaseid küpsuseksameid ehk viiki Maltaga ja 0:5 kaotust Bosnias?

Järeldus on, et asjad ei toimi. Teoreetiliselt on kõik paigas ja tehakse tõsist tööd, aga võimalik, et on mindud liigselt detailidesse, mida mängijad väljakul järgida ja ellu viia püüavad ja kaotatud meeskonnamäng, ilma milleta ei ole Eesti sugusel koondisel võimalik tulemust teha.

Kas oled päri, et koondise mängust on puudu meeletu kirg, tahe, võitlejamentaliteet, oma nägu?

Olen päri – kirjeldaksin kõnealust emotsionaalse niidina, mis peab ühendama mängijad meeskonnaks ja mängus osalemise tulemuseks.

Kas näed, et praegused treenerid suudavad meeskonna sügavast august välja tuua? Kui jah, siis millele see usk tugineb? Kui ei, siis milliseid samme juhatus on astunud või kavatseb astuda?

Oleme kutsunud homseks kokku vastava valdkonna eest vastutavate inimeste koosoleku loomaks täpsemat pilti olukorrast. Järgmise nädala jooksul kuulame ära võimalikult palju asjaosaliste hinnanguid, et peale seda istuda enne ülejärgmise nädala juhatuse koosolekut laiemas ringis maha ja valmistada ette konkreetne ettepanek juhatusele, kuidas praegusest olukorrast edasi minna.

Olen ka ise emotsionaalne, aga suurte otsuse tegemiseks on vaja külma pead ja laia arvamuste spektrit. Kui juhatus otsustab, et Magnusega edasi minna ei ole mõistlik, peame ju kohe paika panema ka selle, kes tema asendajaks saab, sest järgmised mängud on ukse ees.

Millisena iseloomustad mängijate ja treenerite vahelist „keemiat“?

Tean, et viimaste koondisemängude eel pöörati rohkem tähelepanu mänguks valmistumise emotsionaalsele poolele, ehk siis treenerid hindasid õigesti kohta, kuhu probleem tekib. Samas ei ole õnnestunud neil kahjuks olukorra halvenemist ära hoida.