Viimasena alistati Iisraeli klubi Tel Avivi Maccabi, keda kodus nuheldi 3:1, mistõttu edasipääsu tagas ka võõrsil 1:2 allajäämine. Tamm mängukeelu tõttu kordusmängu kaasa ei teinud, vaid elas meeskonnale kaasa telefonist seisu jälgides.

"Olen meeskonna üle väga uhke. Enda esitustega olen ka rahule jäänud. Kõik kuidagi sujus ja tuli tähtsates mängudes hästi välja," rääkis Tamm eilsel koondise kogunemisel. "Meil oli kindlasti palju suurem koduväljakueelis. Just väljaku eripära ja fännide poolest. Meie plats on natuke väiksem kui teistel. Esitused olid ka muidugi suurepärased. Meil on väga palju mängijaid, kes jõuavad musta tööd teha selliste meeskondade vastu, kes tahavad palli hoida ja lühikest söötu lükata. Me lihtsalt ei lase neil seda teha."

Sarpsborg loositi ühte alagruppi türklaste Benfica, belglaste Genki ja rootslaste Malmöga. "Oleks lootnud mõne Premier League'i klubiga kohtuda, aga loos on tegelikult soodne. Ei ole kõige hullem," arvas Tamm.
Sarpsborgi teekond Euroopa liigasse
1. eelring: IBV (Island) 2:0 (k), 4:0 (v)

2. eelring: St Gallen (Šveits) 1:0 (k), 1:2 (v)

3. eelring: Rijeka (Horvaatia) 1:1 (k), 1:0 (v)

Play-off: Tel Avivi Maccabi (Iisrael) 3:1 (k), 1:2 (v)

Sarpsborgi jõudmist nii kaugele võib pidada parajaks üllatuseks. Üleüldse oli tänavu vaid neli klubi, kes suutsid end tervelt neljast eelringist läbi suruda. Lisaks Sarpsborgile veel FC Kopenhagen (Taani), Glasgow Rangers (Šotimaa) ja Limassoli Apollon (Küpros).

Tamm tunnistas, et alagruppi jõudmist klubis teekonda alustades eesmärgiks ei seatud, kuid süües kasvas isu. "Võtsime mäng-mängult. Pärast St Galleni alistamist hakkasime sellele vaikselt mõtlema. Aga alati oli eesmärgiks võtta mäng korraga," sõnas ta.

Tamm ise kõige paremas vormis koondise juurde ei saabunud, sest on alates teisest eurosarja eelringist saadik maadelnud säärelihase vigastusega. "Sain St Galleni vastu säärelihase venituse. Ülejäänud mängud mängisin valuvaigistitega. Kuna viimases voorus olin kaartidega väljas, siis lasin teha uuringud, mis näitasid, et suurem põletik on sees. Sellest on nüüd nädal möödas," rääkis Tamm, kes on eemale jäänud kahest viimasest liigamängust ja ühest euromängust.

Koondise peatreener Martin Reim ütles eile, et ilmselt Tamme laupäevaseks mänguks Kreekaga veel vormi ei saada. Tamm ei osanud selle kohta ise midagi kosta, sest polnud veel koondise arstidega rääkinud.