„Kallid poisid, teie mäng soomlastega omab tohutut tähtsust. Euroopa on tänapäeval uuesti Venemaa vastu ühinenud. Soomlased osalesid tsaarimonarhia kukutamises sada aastat tagasi – just soome eriväed aitasid bolševikel 17. aasta oktoobris võimu haarata. Siis oli nende panus kõige olulisem. 40. aastal toimus Soome ja Nõukogude Liidu vahel juba otsene relvakokkupõrge. Kogu Suure Isamaasõja perioodil olid soomlased aga fašistliku Saksamaa poolel. Nad tekitasid meie maale tohutut kahju. Soomlaste tegevuse tõttu hukkus väga palju Nõukogude sõdureid,“ öeldakse pöördumises.

„Pärast sõda võtsid nad tihti taas meile vaenuliku positsiooni. Ja täna pürgivad nad NATO-sse ning on valmis andma oma territooriumi NATO armeedele,“ jätkab LDPR-i fraktsioon.

Žirinovskilaste sõnul annavad noorte Vene hokimeeste karm mäng ja soomlaste purustamine hea tuju kõigile Venemaa kodanikele. Tuleb näidata, et Venemaa uus põlvkond, Venemaa noored sportlased on parimad Euroopas ja maailmas.

„Tehke kõik, mis teist sõltub ning andke meile võit soomlaste üle. See võit ei ole vaid noorte sportlaste üle Soomest, see pole vaid võit hokimatšis, see on kogu meie maa moraalne võit, võit, millel on veel ka sõjalis-poliitiline tähendus. Tehke kõik võimalik, meile on vaja ainult võitu!“ teatavad LDPR-i fraktsiooni liikmed.