Rootsi mängu veduriks võib pidada väravavahti Henrik Lundqvisti, kes tegi väravat puhtana hoides 36 tõrjet, neist 13 viimasel kolmandikul. Seejuures oli Lundqvisti jaoks tegemist enese tõestamise matšiga, sest ta ei osalenud esimeses mängus, kui võideti 2:1 Venemaad, ning võeti viimases kontrollkohtumises Euroopa koondise vastu pingile, kui oli sisse lasknud neli väravat.

Rootslaste väravad viskasid Anton Starlman teisel ja Loui Eriksson kolmandal kolmandikul.

Teise võidu saanud Rootsile garanteeriks koha poolfinaalis viimases mängus igasugune võit Põhja-Ameerika U23 meeskonna üle, tulgu see normaal- või lisaajal. Soomele jääb vaid õhkõrn lootus, kuid selleks peab Rootsi Põhja-Ameerikat võitma normaalajal ja nad ise Venemaad lööma. Kui kell 22 algavas vastasseisus juhtub tulema mõni muu resultaat, ei mõjuta Venemaa mäng neljapäeva varahommikul soomlaste jaoks enam midagi.

A-alagrupi mängus sai Kanada 4:2 (3:1, 1:0, 0:1) võidu USA üle, sepistades pärast 0:1 kaotusseisu jäämist neli väravat järjest. Kaks väravat sai enda nimele Matt Duchene, ühe Corey Perry ja ühe Patrice Bergeron. Carey Price tegi võitjate väravasuul 32 tõrjet. USA väravad viskasid Ryan McDonagh ja T.J. Oshie.

Selles alagrupis on edasipääsejad juba selged - Euroopa koondisel ja Kanadal on kaks võitu, USA-l kaks kaotust ja Tšehhil üks kindel allajäämine ja üks kaotus lisaajal.