Soome liigas, Jokeri meeskonnas mängiv Pöysti libises mägimatkal ühel märjal kivil ja kukkus viie meetri kõrguselt alla.

„Eetu libises ja kukkus kõrgelt. Ma ei suutnud esmasel vaatlusel isegi tuvastada, kuhu ta kukkus, aga teadsin, et pean midagi kiirelt ette võtma,“ rääkis Sailio.

Sailio hakkas kiirelt otsima, kuidas mägiteelt sõbrani jõuda. Viimaks suutis ta mööda puujuuri alla ronida ja reisikaaslaseni jõuda. Sailio nägi koheselt, et olukord on halb.

„Ma ei tahtnut paanikat tekitada, üritasin jääda rahulikuks. Pöysti selg nägi jube välja, kõik kohad olid verd täis. Teadsin, et kui ma kiiresti ei tegutse, on mu sõbraga kõik. Viimaks leidsin köie, mille sain Pöysti ümber siduda ja ta uuesti mägirajale vinnata. Õnneks pidas köis vastu. Edasi pidime veel 20 minutit matkama, et jõuda rollerini. Pöysti tahtis mitmel korral teadvust kaotada, aga suhtlesin temaga pidevalt, et ta ärkvel püsiks. Rollerini jõudes leidsime autojuhi, kes viis Pöysti haiglasse,“ rääkis sõbra elu päästnud Sailio.

Haiglasse jõudes selgus, et Pöysti oli vigastanud nii põlvi, pahkluid kui ka ribisid. Kokku tehti talle umbes sada õmblust. Aga mis kõige tähtsam, mees jäi ellu.

Pöysti ütles hiljem intervjuus Jokeri jäähokiklubile, et võlgneb oma elu Sailiole.

„Eetu sõnad tegid mu südame soojaks. Hea on mõelda, et mu kiire ja intuitiivne tegutsemine päästis kellegi elu. Ma poleks teda iial sinna maha jätnud,“ sõnas kangelane.