Pühapäeval sai läbi nelja riigi osavõtul toimunud Channel One Cup, kus üksteiselt võtsid mõõtu Venemaa, Rootsi, Soome ja Tšehhi koondised. Turniirist ei võtnud osa NHL-i mängijad. Sellest hoolimata on Euro Hockey Touri kuuluva võistluse tase kõrge ja sedavõrra üllatavam oli fakt, et venelased laupäeval lihtsa 8:1 võidu võtsid.

Soome koondise peatreener Kari Jalonen tunnistas mängujärgselt, et oma pitseri vajutas tulemusele ja mängupildile fakt, et kümmekond Soome koondise mängijat olid hädas erinevate kõhuviirustega. "Kuna meie mängijad kannatasid oksendamise ja kõhulahtisuse all, siis oligi keeruline tulemust püüda," kommenteeris Jalonen.

Venemaa meedia hakkas aga levitama muid spekulatsioone ja näiteks avaldas Sovetski Sport artikli, mille pealkirjas seisis: "Soome koondislased said enne Venemaa mängu mürgitada. Alkoholist?" Artikli autor kirjutas, et pärast mängujärgset pressikonverentsi kuulis ta usaldusväärsetelt allikatelt, et Soome koondislaste esitust ei pärssinud mitte ainult toidumürgitus, vaid ka fakt, et kuni pool meeskonda oli reede õhtul Moskva linna peal purjutamas käinud.

Tõsi, sama autor lisas ka teksti lõppu, et kohtumise tähtsuse tõttu tundub ebatõenäoline, miks soomlased niiviisi käituma pidanuks.

"Moskvas pakutud toit oli täiesti kohutav"

Soome meedia leidis, et pigem võis halb enesetunne tuleneda kehvast toidust ja seda kinnitasid kodumaale jõudes ka mängijad. Näiteks lausus Mikko Kousa Iltalehti vahendusel: "Moskvas pakutud toit oli täiesti kohutav. Iga päev saime me sama toitu - külma lihakastet koos spagettidega."

Teda toetas Eero Elo: "See nädalavahetus oli ikka omaette kogemus. Hotelli osas ma ei saa isegi kurta - vähemalt polnud seal prussakaid," ironiseeris KHL-is tegutsev mängumees. "Õnneks oli WC meie tubadele lähedale, nii et saime kiiresti reageerida, kui söök väga kõhus keerama hakkas."

"Lennukis oli veel mõnel mängijal olukord keeruline, aga nüüdseks peaks kõik hästi olema. Töötame nüüd selle nimel, et nädalavahetusel toimunut lähemalt analüüsida ja sellest omad järeldused teha. Kindlasti tegi mõne mängija oleku juba paremaks ka esmaspäeva hommikune Soome pudru," lisas lõpetuseks põhjanaabrite koondise mänedžer Kari Savolainen.