Soome tappis venelaste mängu mõnuga, et mitte öelda matemaatilise järjekindlusega. Soome mängis oma mängu, Venemaa ei suutnud juurde panna ja kui poleks Sergei Bobrovski suurepäraseid tõrjeid, olnuks venelaste kaotus suisa hävitav.

Mõnuga raputas soola lahtisele haavale Narvas sündinud Leo Komarov (kes võib homme õhtuks olla kahekordne maailmameister), et ega nad (Soome koondis) ei teinud enne poolfinaali midagi erilist – ärkasid, sõid hommikust ja tulid mängule. Nii lihtne see ongi. Soome pole kaotanud sel MM-il mitte ühtegi mängu ja ei tõenäoliselt ei kaotagi. Kui ei usu, vaadake nende kapteni Mikko Koivu „põlevatesse“ silmadesse.

Venelased peaksid tegelikult õnnelikult olema, et nii kaugelegi jõudsid. Kui „ratsutada“ ainult ühe eduka ründekolmiku seljas, siis võidki kullast ainult und näha. Absoluutselt mingit tolku pole vähemalt seni olnud pikalt igatsetud Washington Capitalsi triost, kui Jevgeni Kuznetsovi efektne värav Šveitsi vastu välja arvata.

„Great Eight“ Ovetškin on oma parimast vormist ulmeliselt kaugel. Fakt on, et ühe vähemaks jäävad tema jõulised soolorünnakud, kus vastased teelt pühitakse. Sel MM-il võtavad kõik temalt litri ära, kes vähegi viitsivad. Enam-vähem sinnakanti. Ja kui ta ei saa olla oma legendaarses kohas vasakus lahtiviskeringis (kuhu Znarok teda mingil ainult temale teadaoleval põhjusel ei pane), siis ei tule eriti ka väravaid.

USA on marutubli – tegid tšehhide vastu supermängu, pea sama uhkelt andsid lahingu ka kanadalastele. See on neil põhja-ameeriklastel sünnist saadik sees – ütle võlusõna play off ja vallandub kosmiline energia.

Kanadal oli poolfinaalis pisut enam õnne, eks meisterlikkust ka rohkem. Puurivat Cam Talbot tegi eriti mängu lõpus mitu esmaklassilist tõrjet ning Kanada mehed vedasid lõpusireeni kõlades suu kõrvuni. Aga finaalis peavad nad paar käiku juurde panema, muidu on jutt lühike. Soome teeb omaette matemaatikat, ei pane vastast tähelegi, saab kesköö paiku kullad kaela ja maanantaina torilla tavataan!

Ennustus: pronksi võidab USA ja kullalahingust väljub võitjana Soome!

Pühapäeva, 22. mai mängud:

16:15 Venemaa – USA live Viasat Sport Baltic
20:45 Soome – Kanada live Viasat Sport Baltic