Peterburis, B-grupis mängivad tiitlikaitsja Kanada ja Soome sammuvad justkui käsikäes ühelt kindlalt võidult teisele ja teevad seda hirmuäratava, isegi võib öelda tuima enesekindlusega. Hetkel ei paista küll kuskilt välja, kuidas nende tiimide õlitatud masinat peatada või oluliselt pidurdada.

Nad liiguvad viimase vooru kokkupuutekursil, see oli juba ette teada, aga nüüd on selge, et sellest tuleb võimas vaatepilt. Teisipäevaõhtune Kanada – Soome mäng peab superäge tulema, muud varianti pole. Võitja saab teel poolfinaali vastaseks mõnevõrra lihtsama vastase, kaotaja läheb vastamisi Rootsi või Venemaaga. Aga kui siht on kuld, siis pole vahet, kõik tuleb „kotti panna“.

Üks asi on pisut imelik – kanadalased ja soomlased küll võidavad ja puha, aga see on siiani pigem emotsioonideta, rõõmutult tehtud, justkui teeksid vastutahtmist rasket tööd. Nagu lodjavedajad. Võib-olla paiskuvad tunded valla nö. õigetes mängudes, tahaks väga loota. Teisest küljest, mis ikka hõisata enne õhtut. Võib ju võita seitse mängu jutti väravate vahega sada-null, aga saad veerandfinaalis tappa ja adjöö.

Saksamaa on peaaegu päral, Taanil elu võimalus

Sakslased jõudsid MM-i veerandfinaali viimati viis aastat tagasi, nüüd on nad võtnud neli võitu järjest ja on kaheksa parema seas 99,9-protsendilise tõenäosusega.

Sest kui suur on võimalus, et nad kaotavad Ungarile (mida ?!) ja Prantsusmaa alistab nii Kanada (kuidas palun?!) ja siis Valgevene? Nullilähedane ja see oligi pigem retooriline küsimus.

Väga abiks on sakslastele kuueaastase vaheaja järel koondisse tulnud väravavaht Thomas Greiss New York Islandersist. Just tema tõrjed hoidsid sakslasi „vee peal“ olulises mängus USA vastu, kus Saksamaa sai magusa võidu viimasel minuti väravast. Jänkid vajusid näost täitsa ära, nüüd peavad nad maksku mis maksab alistama Slovakkia.

Üldse alles teist korda Tšehhimaa alistanud Taani on MM-il vaid korra, 2010. aastal veerandfinaali jõudnud ja nüüd on nad seal lähedal, aga see pole vaid nende enda teha. Taanlased peavad esmaspäeval kindlasti alistama taas allapoole kukkunud Kasahstani ja siis lootma, et Tšehhimaa koondis tahab ikkagi alagruppi võita ja saab jagu Šveitsist. Aga kui mõni arvab, et Kasahstani mehed tulevad lükkama vaid „vasaku jalaga“, siis nad eksivad rängalt. Selle eos vältimiseks on neil pingi taga nõudlik peatreener hr. Nazarov, endine NHL-i „jääpolitseinik.“

Alagrupiturniiri viimased päevad on põnevusest tulvil ja nii see peabki olema.

Esmaspäeva, 16. mai mängud:

16:15 Venemaa – Norra
16:15 Kanada – Prantsusmaa live VSB
20:15 Taani – Kasahstan
20:15 Saksamaa - Ungari live VSB