Kas Soome ongi nii murdumatu ja lähebki lõpuni suure hurraaga välja? Enne me seda teada ei saa, kui poolfinaalis, kus nad ülisuure tõenäosusega kohtuvad Venemaaga.

Tegelikult ongi hetkel MM-il kaks meeskonda, kes on liikunud põikpäise järjekindlusega võidult võidule, mänginud algusest peale sama koosseisuga ja lihvinud mõnuga kokkumängu – need on Soome ja Tšehhimaa.

Soomlastel pole sisse tulnud mitte ühtegi „lõtku“, ei ole seda hirmu ka. Kas see koondis on tõepoolest jõudnud ka psühholoogiliselt uuele tasemele või tuleb ikka mingi hetk ära see „vana hea“ Soome, kes tähtsas vajub ära ja on korraga unustanud ära, kuidas võita tuleb. Seda näeme lähimate päevade jooksul.

Tšehhidel on seni tulnud sisse üks nõrkusehetk, see oli mängus Lätiga (küll meil on tublid naabrid!), aga rohkem mitte. Venelasi nad alagrupis järele ei lasknud ja samas ei lubanud veerandfinaali ka šveitslasi. Tšehhide mäng on muljetavaldav, neil on ka fantastiline väravavahtide paar Furch-Francouz.

Neile kahele on päris kannule jõudnud Venemaa. Alagrupiturniiri viimane mäng Rootsi vastu oli juba täitsa kõva mängu moodi. Kuid Znarokil koos abilistega on enne veerandfinaali vaja välja nuputada, mis nipiga saada toimima arvuline ülekaal. Sealt ei tule kohe üldse mingit skoori. Ja miks küll, pagan võtku, oli neil vaja toppida Ovetškin ülekaalu ajal värava ette, kus ta ennast ilmselgelt tundis nagu peigmees, kes on oma pulmas maha jäetud.

Kohe kindlasti sähvatab veel Kanada, nemad kahte kehva mängu järjest ei tee. Ja küll puurivaht Cam Talbot need järgmised litrid kinni saab. Aga see neid veel veerandfinaalis Rootsi vastu favoriidiks ei tee.

Ungari langes siiski

Tegelikult võiski arvata, et ega neil prantslastel pole ungarlastest sooja ega külma. Järgmine MM neil enda kodus ja kas nad lähevad Venemaalt koju 10. või 14. kohaga, suurt vahet pole. Tõele au andes näitas Valgevene alles oma viimases kohtumises seda, milleks nad tegelikult võimelised on ja supermängu ja kindla võiduga lükkasid siiski Ungari tagasi 1. divisjoni. Loodetavasti ungarlased väga ei kurvasta, igatahes pole massilisest Doonausse hüppamisest midagi kuulda.

Tegelik MM-turniir algab alles neljapäeval. Eksimisruumi enam pole, on ainult konkreetse päeva konkreetne mäng.